29 Eylül 2013 Pazar

Derin dondurucuda taze fasulye 1(Sarartma-Kavurma yöntemi)

  


 Her sebzeyi ve meyveyi vaktinde tüketmekten yanayım.Hele Çukurova’da ise bol bereketli güneş ,kışın kısa sürmesi her zaman bol sebzeye ulaşmak mümkün.Şimdi Aralık ayında zeytinyağlı fasulye canımız çekti,ne  yapacağız.Elbette kilosu 7-10 TL den sera malı almayacağız.Üstelik tuhaf ilaç kokulu…
Tarifi,evimde sadece izzet-i nefsimizi körletmek için 1-2 paket  yapıyorum ,siz miktarı çoğaltabilirsiniz….

Tarifim 1 kg taze fasulye için:

1 kg taze fasulye
4 adet olgun  orta boy domates
2 çorba kaşığı zeytinyağ
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz.

Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin. Pişirmek istediğiniz ebatta kırın.Çelik  tencerenize yıkayıp süzdüğünüz fasulyeleri,su ve yağ  ile  alın yüksek ateşte rengi sararıncaya çırparak kavurun.

  Püf nokta:Kaşık kullanmıyoruz,tencere de sebzeyi sallayarak kavururuyoruz,fasulyelerin ayrılmasını önlüyoruz.Ateş yüksek olmalı....

Kuşbaşıdan iri doğradığımız  kabukları soyulmuş domatesi ve tuzu ekliyoruz. Domatesler suyunu salıp,pişinceye kadar işleme devam ediyoruz.
Soğumuş fasulyelerimizi buzdolabı poşetine istediğiniz miktarda alın, poşeti yan yatırın.

Hafif bastırarak havayı alın(Derin dondurucuda az yer kaplayacaktır).Ağzını bağladığınız poşetleri derin dondurucuya alın.


Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. ellerinize sağlık bende bu sene bu şekilde yaptım bu sene. bloğunuzu çok beğendi,m ve sizi izlemeye aldım. bende beklerim.
    sanırım sizde mersinde oturuyorsunuz. bende Mezitli mersindeyim.

    http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem hanım evet,Mersin'de yaşıyorum.Blogunuz ziyarete gidiyorum :) Sevgiler.

      Sil
  2. Elinize sağlık.Rabbim afiyetle yemeyi nasip etsin Ben de böyle yapıyorum ve çok lezzetli oluyor selam ve sevgiler..

    YanıtlaSil