13 Ekim 2013 Pazar

Sütlü-Patatesli Dilimler


Dün akşam yaptığım patates salatası için fazla adette patates haşlayınca ,bu gün sabah bize nefis bir kahvaltılık çıktı  mutfağımdan…Sabah mis gibi demlediğim çay eşliğinde.
Bu gün bayram temizliği vardı, biraz da pratik olsun istedim kahvaltı hem doyurucu, hem de gözümüze hitap etsin…
Temizliğin  finalini cam balkonda yapıp, rahatladım…Malum evimden 3 aydır da uzaktayım.

Tarifimizin püf noktası, ekmeklerin hem alttan hem de üstten pişirilmesi.Turbo ayarında ,telde pişirdim .Nedeni  ise  ekmelerin alttan da mutlaka kızartılması,çünkü tarifimizde süt var..Sütün ekmeği yumuşatmasına izin vermiyoruz.
Baharatın keyif kattığı  bu lezzeti mutlaka deneyin;


1 adet irice haşlanmış patates
2 yumurta
¾  çay bardağı süt
4-5 çorba kaşığı peynir rendesi( tulum ve ezine peyniri )
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz- karabiber
Süslemek için kekik ve tatlı pul biber.
Haşlanmış patatesi  ince doğrayın, süt ve peyniri ekleyerek çatalla ezin.  Tuz , kara biber ve sıvı yağı ekleyin.

Ardından, yumurtaları ekleyerek iyice karıştırın.
 Kaşıkla ekmeklerin üstüne pay edin.(benim tercihim Trabzon ekmeği).Kekik ve pul biber ile süsleyin.
Ekmeklerinizi fırın teli üstüne dizerek, fırınınızı turbo ayarında (200 derece) pişirin.

Sıcak olarak dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Harikasınız ellerinize sağlık evinizde misss gibi olmuş

    YanıtlaSil