18 Ekim 2013 Cuma

Közlenmiş kapya biber soslu sebze haşlaması





Havalar gibi sebze ve meyveler de tezgahlarda geçiş mevsimin de…Hem yaz hem de kış sebzelerini tezgahlarda  görmek mümkün.Bazıları tam olgun tadın da ,kış sebzeleri ise yeni tadına kavuşmaya başladı.

Kırmızı yağ biberi tam olgun tadında ,salçalar ve soslar yapıldı kışlık derin donduruculuğu  bile hazırlandı evlerde…Hazır brokoli ve karnabahar merhaba demiş iken bir buluşturma yapayım istedim mutfağımda.

Yaylada geçirdiğimiz bayramın ilk günü mangalda közledim biberlerimi. Gerçek köz tadı gibisi yok ….


Karnabahar ve brokoli haşlamasını zeytinyağlı limonlu ,yoğurtlu ve tarator soslu(tahinli) tüketmenin dışında alternatif bu tarif…
Yeşil ,kırmızı,sarı buluşması…..Bu lezzeti çok ama çok seveceksiniz.

4-5 adet kapya biber
500 gr karışık karnabahar ve brokoli
2-3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz.


Közlenmiş biberlerin dış zarını temizleyin ,tohumları ayıklayın.Karnabahar ve brokoliyi  çiçeklerine ayırın( ebat ne çok küçük nede büyük olsun).

İster buharda iste suda haşlayın. (Benim tercihim buhar haşlaması lezzeti içinde kalıyor sebzelerin).



Biberleri mutfak robotunuzda ve el blendırında  püre haline getirin.

Ezilmiş sarımsak, tuz ,zeytinyağı ve sirke ekleyerek tatlandırın.İyice karıştırın.
Sosu haşlanmış ılık sebzelerin üstüne yayın .Arzuya göre tekrar zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder