12 Ocak 2014 Pazar

Ispanak kavurması (yumurtalı)




Evimizde mercimekli ıspanak kökü yapıldığında  mutlaka 1-2 gün sonra bu tarif vardır.
Yada ıspanak yemeği tercih etmiyorsak derin dondurucuda yerini alır ıspanak.3-4 ay kadar rengini ve tazeliğini koruyor derin dondurucuda…



Ispanak yapraklarını  1  dk haşlamak, daha doğrusu   kaynar suya atıp kısa sürede çıkarmak hem yeşil halini muhafaza ediyor, hem de lezzette kayıp olmuyor.

Yumurtalı Ispanak kavurma tarifim  şöyle…

250 gr haşlanmış ıspanak(suyu süzülmüş)
2 yumurta
1 baş büyük kuru soğan
¾ çay bardağı zeytinyağı
½ tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı sumak
Tuz ve karabiber.


Zeytin yağının  yarısını tavaya alın, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Hafif pembeleşen  soğana kesme tahtasında kıydığınız ıspanağı ekleyin.Soğan ve ıspanağın karışmasını sağlayın,çıkan suyu harareti yükselterek yok edin. Kalan zeytinyağı, tuz karabiber ve sumakla lezzetlendirin.

Çırpılmış 2 yumurtayı  ekleyerek, tavanızda ıspanak ve yumurtayı karıştırarak pişirin.(2 dk kadar)
Kuru soğan veya yeşil soğanla sıcak servis yapın afiyet olsun..

Sumak ekşimsi bir baharat, ıspanağın otsu tadını yok ediyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder