14 Ocak 2014 Salı

Tavuk Şinitzel (Terbiyeli)





Biliyorum hepimiz en klasik şekliyle şinitzel yapıyoruz.Ben küçük bir-iki fark ekleyerek,yaptım tarifimi.Tavuğun göğüs kısmı her türlü lezzetlendirmeye ve pişirmeye açık...
  Sert  ve keyifsiz tadı bu tarifle sofralarınızda beğeni toplayacak…Hedefim  tavuk göğsünü dinlendirme oldu bu tarifimde, eğer sabırsız değilseniz bu tarif tam size göre….Yumuşacık ve aroması ile buyrun terbiyeli şinitzele…

 Yapım şekli ve malzemeleri şöyle:

1,5 tüm tavuk göğsü
1,5 su bardağı süt
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kekik
Tuz
Panelemek için;
2 yumurta
1 su bardağı  galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ

Tavuk göğsünü bir gece önceden süt ile derin kaba alın.8-10 saat dinlensin.
Sütten çıkardığınız tavuk  göğsünü  keskin bıçak yardımı ile ince dilimleyin.Et dövme ağırlığı ile inceltin.
Bir kasede zeytinyağı, tuz , kekik ,tatlı pul biberi   iyice karıştırın. Fırça yardımıyla her bir dilimi soslayın.

Üst üste dizdiğiniz dilimleri 2 saat bekletin.
Tavuk dilimlerini önce yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak yanmaz tavada arkası ve önü kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder