18 Şubat 2011 Cuma

Yeşil Mercimekli Ispanak Kökü




1 kg ıspanak
½ çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı sıvı yağ(mısırözü)
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
½ çay bardağı limon suyu
Tuz.

Ispanaklarınızı ayıklayıp,kökleri(bıçakla artı işareti yapın,kolay pişer) 2-3 cm boyunda saplarla birlikte doğrayın(Kalan yaprakları kavurup börek içi olarak kullanabilirsiniz)Sebzenizi bolsuda yıkayın.(ilk yıkama suyuna sirke eklerseniz hem dezenfekte etmiş olursunuz hemde çamurundan kolay arınır)

Soğanı yemeklik ince doğrayın,sıvı yağda tencerenizde pembeleşinceye kadar kavurun.Önce ıspanaklarınızı ,ardından yıkanmış mercimekleri de üzerine ekleyerek tencerenin kapağını kapatarak ıspanaklarınızın su salmasını bekleyin.

Yarım su bardağı sıcak suda erittiğiniz salçalarınızı ıspanaklarınıza ekleyin,yemeğinizin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin.Limon ve tuzunu ekleyip,20-25 dk kısık ateşte mercimekler tam pişinceye kadar pişirin.

Afiyet olsun

*Limon suyu ,ıspanağın otsu tadını yok eder.
*Yeşil mercimeği kara suyu çıkıncaya kadar ayrı haşlayıp yemeğinize pişmeye yakın ekleyebilirsiniz,ancak ben o suyu kullanmak ve mercimeğin tadının ıspanağa tam geçmesi adına haşlamadan ekliyorum.Tercih sizin…
*Arzuya göre yoğurtla servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder