10 Mart 2012 Cumartesi

Hafta sonu :İki peynirli dereotlu omlet




Omletleriniz, hafta sonu kahvaltı  sofralarınızda daha bir özenle mi hazırlanır bilmiyorum ama benim mutfağımda öyle...Kahvaltı soframın vazgeçilmezini sebzelerle ve değişik kuru  veya  taze otlarla lezzetlendirmeyi severim.Omletini,dereotlu ve peynirli sevenler için,işte tarif...



2 yumurta

2 çorba kaşığı süt

2 dal dereotu

1,5 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir

Tuz Karabiber

Tereyağ



İçi için,2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar



Hazırlanışı



Yumurtaları bir kasede çırpın,süt, kıyılmış dereotu,beyaz peynir ,tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın.Tereyağını ısıttığınız teflon tavanıza malzemenizi homojen şekilde yayın.



Bir yüzü pişen omletinizi kapak veya tabak yardımıyla çevirin,diğer yüzüde aynı derece pişirdikten sonra sıcak olan yüzü üste kalacak şekilde tekrar çevirin.Sıcak omletin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yayın.






Omletinizi zedelemeden dikkatlice rulo haline getirin.Arzu ettiğiniz gibi süsleyerek sıcak servis yapın…



Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder