Omletleriniz, hafta sonu kahvaltı sofralarınızda daha bir özenle mi hazırlanır bilmiyorum ama benim mutfağımda öyle...Kahvaltı soframın vazgeçilmezini sebzelerle ve değişik kuru veya taze otlarla lezzetlendirmeyi severim.Omletini,dereotlu ve peynirli sevenler için,işte tarif...
2 yumurta
2 çorba kaşığı süt
2 dal dereotu
1,5 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
Tuz Karabiber
Tereyağ
İçi için,2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar
Hazırlanışı
Yumurtaları bir kasede çırpın,süt, kıyılmış dereotu,beyaz
peynir ,tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın.Tereyağını ısıttığınız
teflon tavanıza malzemenizi homojen şekilde yayın.
Bir yüzü pişen omletinizi kapak veya tabak yardımıyla
çevirin,diğer yüzüde aynı derece pişirdikten sonra sıcak olan yüzü üste kalacak
şekilde tekrar çevirin.Sıcak omletin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yayın.
Omletinizi zedelemeden dikkatlice rulo haline getirin.Arzu
ettiğiniz gibi süsleyerek sıcak servis yapın…
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder