Pırasaya,annemin amcası pür-sıhhat dermiş.Çoğumuzun burun kıvırdığı,aslında doğru pişirildiğinde zevkle tüketilen bir sebze....Mevsim itibariyle artık kartlaşıyor,yaz böreklerim için haşlayıp veya kavurup derin dondurcuda artık yerini almalı....
Mevsiminde hafif ekşili,dondurucudan yaz domatesi ile pişer evimizde etli pırasa,salça tadı baskın olmamak kaydıyla,tercihim domates salçasında yana...
750 gr ince pırasa
150 gr kuşbaşı et
2-3 orta boy domates(derin dondurucudan yaz domatesi)
½ tatlı kaşığı domates salçası
3/4 çay bardağı zeytinyağı
½ limon suyu
Tuz
Çelik tencereye aldığımız eti, zeytinyağı ve su ile etimizi
yarı pişmiş hale yakın pişirelim.Pırasalarımızın
dış kabuklarını temizleyelim,5-6 cm
boyutunda doğrayalım, yeşil yapraklarının taze kısımlarını da kullanalım.Domatesleri küp yemeklik
doğrayalım.
Yarı pişmiş etlerimizin üzerine yıkanmış ve doğranmış
pırasalarımızı ekleyelim,tencereyi çırparak su salmasını sağlayalım.Üzerine
domatesleri ekleyelim,1 su bardağı sıcak suda
erittiğimiz domates salçasını dökelim.Pişmeye yakın limon suyu ve tuzunu
ekleyelim.20-25dk orta hararetli ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder