12 Mart 2012 Pazartesi

Pür-sıhhat:Etli Pırasa


Pırasaya,annemin amcası pür-sıhhat dermiş.Çoğumuzun burun kıvırdığı,aslında doğru pişirildiğinde zevkle tüketilen bir sebze....Mevsim itibariyle artık kartlaşıyor,yaz böreklerim için haşlayıp veya kavurup derin dondurcuda artık yerini almalı....
Mevsiminde hafif ekşili,dondurucudan yaz domatesi ile pişer evimizde etli pırasa,salça tadı baskın olmamak kaydıyla,tercihim domates salçasında yana...

750 gr ince pırasa

150 gr kuşbaşı et

2-3 orta boy domates(derin dondurucudan yaz domatesi)

½ tatlı kaşığı domates salçası

3/4 çay bardağı zeytinyağı

½ limon suyu

Tuz
Çelik tencereye aldığımız eti, zeytinyağı ve su ile etimizi yarı  pişmiş hale yakın pişirelim.Pırasalarımızın  dış kabuklarını temizleyelim,5-6 cm boyutunda doğrayalım, yeşil yapraklarının taze kısımlarını da  kullanalım.Domatesleri küp yemeklik doğrayalım.
Yarı pişmiş etlerimizin üzerine yıkanmış ve doğranmış pırasalarımızı ekleyelim,tencereyi çırparak su salmasını sağlayalım.Üzerine domatesleri ekleyelim,1 su bardağı sıcak suda  erittiğimiz domates salçasını dökelim.Pişmeye yakın limon suyu ve tuzunu ekleyelim.20-25dk orta hararetli ateşte pişirelim.




Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder