Lıon dergisinin editörü ,118-U Federasyon’u geçmiş dönem genel yönetmenlerinden Ln. Danyal
Kubin’den elektronik posta alınca heyecanlandım.Öyle ya,”dergimizin aktüel” bölümü
için şiir,bulmaca ,yemek tarifi gibi konularda tüm Lıonlar’dan deneyimlerini paylaşmasını istiyordu.Kısa yazışma sonucunda,derginin bu yıl ki(2011-2012 hizmet dönemi) tarif ve fotoğraflarına karar verdik.Tarifim
LION dergisinin Kasım -Aralık sayısı 2011 sayısında yayınlandı.
Fotoğraflar ve tarif benden,denemesi tüm Lıonlar'dan ve
tüm izleyenlerden,mevsim sebzesinin mandalina suyu ile uyumunu,zeytinyağlı severseniz damaklara keyif
veren lezzetini kaçırmayın…
1 adet büyük boy kereviz
1 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy havuç
1su bardağı konserve bezelye
6 adet arpacık soğan
1,5 su bardağı mandalina suyu
½ çay bardağı su
¾ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Kerevizinizi soyun,iri küp doğrayın,limonlu suya
ıslatın.Patatesleri,kerevize oranla biraz daha küçük oranda küp haline
getirin.Dış kabuğu traşlanmış havucu 2-3 mm lik dilimleyin.
Zeytinyağının yarısını
pişirme tencerinize alın,yağı yakmadan kabuklarını soyduğunuz tüm
soğanları hafif kavurun,patates ve havucu ekleyip , kavurmaya devam edin.Yarım
çay bardağı sıcak suyu ile malzemeyi 3
dk kadar pişirin.
Kerevizleri ,ardından mandalina suyunuzu tencerinize ekleyin.Ateşi
yüksek ısıya getirin.Kaynamaya başladıktan sonra,tuzunuzu ve şekeri ekleyin.Orta
hararetli ateşte,kapağı az açık 20 dk kadar pişirin.
Zeytinyağlı yemeğinizi ateşten almaya yakın,bezelye ve kalan
zeytinyağınız ekleyin,1-2 dk daha pişirin.
Not:Eğer kereviziniz yapraklı ise ayrı bir rahiya ekliyor,bu
tarife…Ancak görüntüde siyahlık oluşuyor.Tercih sizin..
Zeytinyağlığınızın gerçek lezzeti için,lütfen 3-4 saat oda
sıcaklığında bekletin.
Tarifi,sebzelerin pişme sürelerine göre hazırladım,lütfen
tencerede kontrollü olarak pişirin,düdüklü tencerede aynı sonucu
alamayabilirsiniz.
Yemeği pişirim esnasında karıştırmayın.
Ellerinize sağlık Keriman hanımcım. Tebrik ediyorum.. :)) Sevgiler..
YanıtlaSilOya hanım teşekkür ederim.Zevkle yediğimiz sebze...
Sil