13 Mart 2012 Salı

Zeytinyağlı Kereviz(mandalina sulu)


Lıon dergisinin editörü ,118-U Federasyon’u  geçmiş dönem genel yönetmenlerinden Ln. Danyal Kubin’den elektronik posta alınca heyecanlandım.Öyle ya,”dergimizin aktüel” bölümü için şiir,bulmaca ,yemek tarifi gibi konularda tüm Lıonlar’dan deneyimlerini paylaşmasını istiyordu.Kısa yazışma sonucunda,derginin bu yıl ki(2011-2012 hizmet dönemi)  tarif ve fotoğraflarına karar verdik.Tarifim LION dergisinin Kasım -Aralık sayısı 2011 sayısında yayınlandı.





Fotoğraflar ve tarif benden,denemesi tüm Lıonlar'dan ve tüm izleyenlerden,mevsim sebzesinin mandalina suyu ile uyumunu,zeytinyağlı severseniz damaklara keyif veren lezzetini kaçırmayın…




1 adet büyük boy kereviz
1 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy havuç
1su bardağı konserve bezelye
6 adet arpacık soğan
1,5 su bardağı mandalina suyu
½ çay bardağı su
¾ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker


Kerevizinizi soyun,iri küp doğrayın,limonlu suya ıslatın.Patatesleri,kerevize oranla biraz daha küçük oranda küp haline getirin.Dış kabuğu traşlanmış havucu 2-3 mm lik dilimleyin.

Zeytinyağının yarısını  pişirme tencerinize alın,yağı yakmadan kabuklarını soyduğunuz tüm soğanları hafif kavurun,patates ve havucu ekleyip , kavurmaya devam edin.Yarım çay bardağı sıcak suyu ile  malzemeyi 3 dk kadar pişirin.

Kerevizleri ,ardından mandalina suyunuzu tencerinize ekleyin.Ateşi yüksek ısıya getirin.Kaynamaya başladıktan sonra,tuzunuzu ve şekeri ekleyin.Orta hararetli ateşte,kapağı az açık 20 dk kadar pişirin.

Zeytinyağlı yemeğinizi ateşten almaya yakın,bezelye ve kalan zeytinyağınız ekleyin,1-2 dk daha pişirin.
Not:Eğer kereviziniz yapraklı ise ayrı bir rahiya ekliyor,bu tarife…Ancak görüntüde siyahlık oluşuyor.Tercih sizin..
Zeytinyağlığınızın gerçek lezzeti için,lütfen 3-4 saat oda sıcaklığında bekletin.
Tarifi,sebzelerin pişme sürelerine göre hazırladım,lütfen tencerede kontrollü olarak pişirin,düdüklü tencerede aynı sonucu alamayabilirsiniz.

Yemeği pişirim esnasında karıştırmayın.



2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık Keriman hanımcım. Tebrik ediyorum.. :)) Sevgiler..

    YanıtlaSil