Geçen yıl bir komşumdan öğrendiğim ve denediğim vişne likörü
tarifi hoşumuza gidince bu yıl ,üretimi
bir kalem daha fazlalaştırdım. 12 kilo vişneyi yıkamak ve ayıklamak biraz yorucuda olsa ,bu lezzet için değer :)
Sevgili komşum Sibel Fırsatbul likörle beraber önce çikolatayı
sundu,ardından en içten misafirperver
tavrıyla Türk kahvemizi…Sonradan sohbetlerimiz esnasında öğrendim ki
önce likör ve çikolata tüketilir,ardından Türk kahvesinin leziz tadına
varılırmış.Gerçekten de öyle…
Araştırmalarım sonucu saf
alkol kullanıldığını da öğrendim.Visvot da deniyormuş bu içeceğe….
Vişnenin kendine has ekşiliği,tarçın ve karanfille taçlanan
lezzet…Önerim soğuk tüketilmesi.Çikolatanın dayanılmaz tadına eşlik etmeye
hazır…
İşte tarçın ve karanfil ölçüsüyle kendi damak zevkime
uyarladığım tarif :
2 kg vişne
2 adet 70’lik votka
3 su bardağı şeker
2 adet çubuk tarçın(baskın tarçın tadını azaltabilirsiniz)
7-8 adet karanfil
20X20 cm Tülbentlik bez
Vişnelerimizi yıkayalım , sapları ayıklayalım.Çubuk tarçın
ve karanfilimizi temiz bezimize alarak
karşılıklı köşeleri bağlayarak bohçalayalım(veya kenarları dikebilirsiniz)
Tarçınlı bezinizi
kavanoza alın,üzerine önce vişneleri
ardından,şeker ve votkanızı ekleyin.Kavanozunuzu sıkıca kapatın. Kavanozun üstünde bir miktar boşluk kalmalı.İlk 1-2 gün
kavanozunuzu çalkalayarak şekerin erimesiniz sağlayın.Serin ve güneş almayan
bir ortamda 35-40 gün bekletin.
Likörünüzü süzüp,cam şişelere alıp,soğuk tüketin.
Şeker bayramında dostlarınıza değişik bir lezzet sunmak isterseniz şimdi
vişne zamanı J
Afiyet olsun
Ben cocuktum, bahcede visne agaci vardi, annemi ona tirmanmis visne toplarken hatirlarim hala:) likor yapardi.Saf alkolden...eczanelerden alinirdi o zaman. Bayramlarda minik kristal likor bardaklarinda, icinde dalli bir visne tanesiyle pek hos dururdu, cikolatayi da kendi yapardi top top yanina, ve turk kahvesi, meshur uclu tamam olurdu seninki gibi:) o gunleri hatirlattin, fincanlarindan likorun rengine herseyiyle super gorunuyor ilk fotograf, ellerine saglik:)
YanıtlaSilCano
Size bu nostaljiyi yaşattıysam ne mutlu bana
Sil,sevgiler mutlu bayramlar.