Sincaplardan nihayet
sıra bize geldi desem yalan olur J Galiba
benimki biraz tembellik.Bir türlü elim değmedi reçel yapmaya.Halbuki karadut
ağacı yayla evimizin yanı başında. Yüksek dallardakileri sincaplar afiyetle
midelerine indirirken,alt dallardan payımıza ne düşerse….
Karadut,havalar
sisli giderse dalında çabuk bozuluyor daha doğrusu küfleniyor.Eskiden daha çok olurdu,annem kışlık
şurup yapacak kadar toplardık.
Reçel için işte tarifimiz,
400 gr Karadut
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı limontuzu
Dut ve şekeri pişirme tencerenize alın.Sulanmasını
beklemeden orta hararetli ateşte 5-7 kaynatın.Dut nazik meyve olduğu için 1-2
kez karıştırın.Reçelinizi ateşten almaya yakın limon tuzunu ekleyin.
Tencerenizden boşalttığınız sulu reçelinizi 1-2 gün güneşli
ve tozsuz ortamda ,üzerine tülbent veya mutfak şemsiyesi kapatarak zaman zaman karıştırarak güneşte pişirin.Kavanoza boşaltıp
serin ortamda saklayınız.
Bu arada sütümüzü getiren Emine ablanın emeğinide unutmamak lazım,sık sık topladığı karadutları taze taze soframıza koyma şansımız oldu.:)
Bu arada sütümüzü getiren Emine ablanın emeğinide unutmamak lazım,sık sık topladığı karadutları taze taze soframıza koyma şansımız oldu.:)
Afiyet olsun
Ellerine sağlık canım! Ya ben unutuyorum bloguna bakmayı. Oysa ne çok seviyorum güzel fotoğraflarına bakmayı...
YanıtlaSilTijencim,teşekkür ederim.:) Mutlu ettin beni.
YanıtlaSil