19 Temmuz 2012 Perşembe

Vişne Likörü



Geçen yıl bir komşumdan öğrendiğim ve denediğim vişne likörü tarifi hoşumuza gidince bu yıl ,üretimi  bir kalem daha fazlalaştırdım. 12 kilo vişneyi yıkamak ve ayıklamak biraz yorucuda olsa ,bu lezzet için değer :)


Sevgili komşum Sibel Fırsatbul  likörle beraber önce çikolatayı sundu,ardından en içten misafirperver  tavrıyla Türk kahvemizi…Sonradan sohbetlerimiz esnasında öğrendim ki önce likör ve çikolata tüketilir,ardından Türk kahvesinin leziz tadına varılırmış.Gerçekten de öyle…
          Araştırmalarım sonucu saf alkol kullanıldığını da öğrendim.Visvot da deniyormuş bu içeceğe….
         Vişnenin kendine has ekşiliği,tarçın ve karanfille taçlanan lezzet…Önerim soğuk tüketilmesi.Çikolatanın dayanılmaz tadına eşlik etmeye hazır…


İşte tarçın ve karanfil ölçüsüyle kendi damak zevkime uyarladığım  tarif :


2 kg vişne

2 adet 70’lik votka

3 su bardağı şeker

2 adet çubuk tarçın(baskın tarçın tadını azaltabilirsiniz)

7-8 adet karanfil

20X20 cm Tülbentlik bez

Büyükçe bir  kavanoz(5 litrelik)



Vişnelerimizi yıkayalım , sapları ayıklayalım.Çubuk tarçın ve karanfilimizi temiz  bezimize alarak karşılıklı köşeleri bağlayarak bohçalayalım(veya kenarları dikebilirsiniz)


Tarçınlı  bezinizi kavanoza alın,üzerine  önce vişneleri ardından,şeker ve votkanızı ekleyin.Kavanozunuzu sıkıca kapatın. Kavanozun  üstünde bir miktar boşluk kalmalı.İlk 1-2 gün kavanozunuzu çalkalayarak şekerin erimesiniz sağlayın.Serin ve güneş almayan bir ortamda 35-40 gün  bekletin.
Likörünüzü süzüp,cam şişelere alıp,soğuk tüketin.

Şeker bayramında dostlarınıza  değişik bir lezzet sunmak isterseniz şimdi vişne zamanı J

Afiyet olsun




2 yorum:

  1. Ben cocuktum, bahcede visne agaci vardi, annemi ona tirmanmis visne toplarken hatirlarim hala:) likor yapardi.Saf alkolden...eczanelerden alinirdi o zaman. Bayramlarda minik kristal likor bardaklarinda, icinde dalli bir visne tanesiyle pek hos dururdu, cikolatayi da kendi yapardi top top yanina, ve turk kahvesi, meshur uclu tamam olurdu seninki gibi:) o gunleri hatirlattin, fincanlarindan likorun rengine herseyiyle super gorunuyor ilk fotograf, ellerine saglik:)
    Cano

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size bu nostaljiyi yaşattıysam ne mutlu bana
      ,sevgiler mutlu bayramlar.

      Sil