19 Ocak 2014 Pazar

Zeytin Salatası(Nar ve Cevizli)






Yeni yerler demek, yeni  lezzetler demek benim için… Gaziantep‘e  her gittiğimde ise yeni  lezzetlerle tanışıyorum.

Tarifin yöresel mutfağa ait olup olmadığını bilmiyorum ama, Gazinantep Lıons Kulübü’nün kuruluşunun 30.yılını kutlama  gecesinde serpme meze olarak soframızda yer aldı bu lezzet. Kulübün minicik ama benim için anlamı “ÇOK BÜYÜK”  olan büyük olan rozetleri  de yakamızda...
Kulübün 1980 li yıllarda sancılı kuruluşu, rehber Lıonların o günlere ait anıları…..Kurucu başkan ve kurucu üyelerin anıları, Türkiye’de Lıons’un 50.yılı,Anadolu’da Lıons’un 30 yıllık geçmişi…Anlatılacak çooook şey var.
Akşam geceye katılıp , geç vakit döndük Mersin ‘e…Ancak keyifli  gecenin tadı  gibi, zeytin salatasının da  tadı damağımda kaldı.
Nar taneleri ve ceviz parçacıkları inanılmaz lezzet katıyor salataya….Tadını unutmadan, benim yorumumla işte tarif ister kahvaltı sofranızda ister diğer menüleriniz de sofralarınızda yerini almalı:

ZEYTİN SALATASI(NAR VE CEVİZLİ)

2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış yeşil kırma zeytin
1 adet küçük boy yeşil ve kapya biber
10 dal maydanoz
5 dal taze nane
1 dal ince taze soğan
1 çay kaşığı tepeleme kekik
1 çay kaşığı pul biber
½ çay bardağı  elde kırılmış ceviz
Tuz
Nar ekşisi, limon suyu(Arzuya göre), zeytinyağı

Salamura zeytininizi  tuzundan arındırarak, çekirdeklerini çıkarın. Zeytinleri salata kabınızda 1 kaşık zeytinyağ, kekik ve pul biberle harmanlayarak baharatın zeytinlere yapışmasını sağlayın.

İnce kıyılmış taze soğan ,yeşil biber,  maydanoz, taze naneyi karışımla harmanlayın. Üzerine elde  küçük parçalara ayırdığınız ceviz ve nar tanelerini ekleyin.
 En son nar ekşisi ve zeytinyağı ekleyin.
Benim tercihim tabağımdaki salataya biraz köy tulum peynir  eklemek oldu. Tercih sizin..
Afiyet olsun.



4 yorum:

  1. Elinize sağlık çok iştah açıcı bir salata sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Evet tarif kesinlikle yöresel :) Benim canım memleketimin tarifi.Yalnız bir küçük domates de bu tarifin olmazsa olmazlarındandır.Ellerinize sağlık,afiyet olsun :)Sevgilerimle Zehra

    YanıtlaSil
  3. Bilgi için teşekkürler Zehra hanım...)Domates öneriniz için teşekkürler.Mutlaka denemeli....

    YanıtlaSil