26 Kasım 2013 Salı

Nişastalı-Baharatlı Çıtır Tavuk



Şu hazır pane harçları nefis…Acaba kendi pane harcımı, damak zevkimize uygun evde hazırlayabilir miyim düşüncesiyle tavuğumu bu kez evde yaptığım pane harcı ile kızarttım.. Mümkün olduğu kadar katkısız olsun istedim. Dengeli baharat tadıyla ,nişastanın ve ekmek kurusunun  verdiği  çıtırlıkta harika oldu…Arzu ederseniz tavuk parçalarını parmak kalınlığında kesip,yeşil salatalarınızda da kullanabilirsiniz.Tarife geçelim mi ?

500-600 gr tavuk göğsü


Panelemek için,
1 çay bardağı mısır veya buğday nişastası
¾ çay bardağı dövülmüş kuru ekmek veya galeta unu
1 tatlı kaşığı kekik(tepeleme)
1 tatlı kaşığı pul biber(tepeleme, arzuya göre acı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı muskat rendesi
Tuz(1 tatlı kaşığı silme)
1 yumurta
2 çorba kaşığı süt

Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk göğsünü derin dondurucuya alın,2-3 saat dondurun, daha kolay kesersiniz. Tavuk göğsünü tüm ise 2 ye bölün, jülyen  şekilde yaklaşık  7-8 mm kalınlığında dilimleyin.

Pane harcı için kekik, kırmızı biber , nişasta, ekmek kurusu, tuz,  kara biber, muskat rendesini bir tabakta karıştırın.


Yumurtayı ayrı bir kasede 2 kaşık sütle çırpın.
Kızartma tavanızda yaklaşık yarım cm yüksekliğinde  sıvı yağınızı kızdırın, tavuk dilimlerinizi önce yumurtalı karışıma ardından hazırladığınız nişastalı karışıma her tarafı kaplanacak şekilde bulayın.

Her bir dilimi  arkalı önlü dışı kızarıncaya kadar pişirin.

Ketçap, mayonez ve patates kızartması ile servis yapın.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Gerçekten çok çıtır ve lezzetli görünüyor, denemeliyim.. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil