13 Kasım 2013 Çarşamba

Yumurtalı Dürüm(kahvaltılık)



Yıllar önce bir arkadaşımın kahvaltı sofrasında yemiştim yumurtalı dürümü. Yine tere mevsimiydi… Çayın eşlik ettiği  bu lezzeti unutmadım. Sevgili Pınar Çatal…

Köy yufkası bulmak artık çok kolay, marketlerin ekmek reyonlarında var. Keşke azıcık köz kokusu olsaydı…Bulamazsanız ince lavaş ile de yapabilirsiniz.
Yumurtaya lezzet katan hafif baharatlı tadı ile Tere, artık mevsim itibariyle tezgahlarda  bolca tüketmeli…

1 adet köy yufkası
3 yumurta
2 dal taze soğan
½ demet tere
15-18 adet siyah zeytin çekirdeği çıkarılmış
Tulum peyniri
Karabiber,pul biber,kimyon
Zeytinyağı
Arzuya göre nane yaprakları

Yumurtaları katı haşlamak üzere ateşe alın. Yıkanmış tereler ve taze soğan suyundan tam arınmış olmalı, zeytin çekirdeklerini çıkarın.
Taze soğanı ince doğrayın, çatal ile ezilmiş tulum peyniri ile harmanlayın. Yumurtanızı ince doğrayın.


   Yufkanızı ortadan ikiye bölün.


 Fırça yardımıyla zeytinyağ ile hafifçe yağlayın.Malzemenizin yarısını yufkanızın uzun kısmına  yayın. Baharatları serpiştirin.Kenarlarını kapatarak ve sararak dürüm haline getirin.

 Ortadan kesin.4 adet dürüm elde edin.

4 kişi için kahvaltılık lezzeti denemeye ne dersiniz?



6 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık...nefıs bır kahvaltılık olmuş...canım takıbe aldım senı...bende sayfama beklerım...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor, dürümü görünce aklıma Ramazan ayı geldi :) elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli olduguna eminim.ben de köy yufkasini çok severim.en kısa zamanda deneyeceğim.ellerinize sağlık.profilinizden mersinli olduğunuzu öğrendim.ben de bir mersinli olarak bizim oralarda çok severler yumurta,tere ve taze soğanlı dürümü(veya sıkmayı).tekrar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birazda köz kokusu olsaydı keşke yufkalarda,yayla zamanı bulabilmek mümkün Hüsniye Hanım...Lezzeti bildiğiniz için söylüyorum,harika bir uyum ve lezzet bu...Teşekkür ederim

      Sil