19 Mart 2012 Pazartesi

Hamursuz mantı:MANTAR MANTISI


Kaşarlı ve pastırmalı mantar dolmayı nefisyemektarifleri.com'la paylaştıktan sonra izleyeciyi yorumuyla hayat buldu mantar mantısı,kardeşi aslında mantar dolmanın...

Mantının üstüne baharat eklemek ev adetimizdir,öyle kuru kuruya bir salçalı veya biberli sos dışında sumak ve kuru naneyi'de çok severiz üstünde.Mantar ve kıymanın uyumu sarımsaklı yoğurdun  tadıyla taçlandı bu tarifte...Tarife geçelim mi?

300 gr iri kültür mantarı
100-150 gr kıyma
1 adet küçük boy soğan
1 adet domates
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber

Üzeri için,
3-4  çorba süzme yoğurt
Sarımsak
Tuz

Tereyağ,pul biber,kuru nane


Mantarlarınızın saplarını ayırın,yıkayarak birkaç damla limonsuyu eklediğiniz suya ıslatın.Soğanı ince yemeklik doğrayın,sarımsağı ince kıyın,2 çorba kaşığı sıvıyağ ile malzemeyi yanmaz tavanızda kavurun,kıymayı ekleyin.Kıymanızın rengi dönünce ,rendelediğiniz domatesi ekleyin.Salçanızı ekleyin,tuz ve karabiber ile tatlandırın.Suyunu çekinceye kadar kavurun.
Mantarlarınızın içini, çay kaşığı yardımı ile siyah kısımlarını alacak şekilde temizleyin.Tatlı kaşığı ile kıymalı içinizi mantarlarınıza bastırarak doldurun.
Fırın kabınıza mantarları dizin,200-225 derecelik fırında 50 dk kadar pişirin.


Servis için, mantarlarınıza porsiyonluk veya tamamına sarımsaklı yoğurdunuzu ekleyin,tereyağla hafif yaktığınız tatlı pul  biberi, nane ile ekleyerek servis yapın.
 
Tarif LION dergisinin Eylül-Ekim 2011 sayısında yayınlanmıştır.

2 yorum:

  1. harika görünüyor kerimancım, yarın ki menümde deneyim :)

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun,Mügecim...Bakalım,damağına hitap edecek mi?

    YanıtlaSil