4 Mayıs 2013 Cumartesi

Sucuklu Yumurta



Eh bazen çekmeceler karıştırılır,bir şey ararsınız.….Sabahları daha mı cin gibi oluyorum ne ? Evirdim cevirdim kalp kalıbı elimde ,tam geri çekmeceye koyacak iken nedensiz tezgaha koydum.

 
   
Tabii  ki sabah kahvaltısı hazırlıyorum,aklımda sucuklu yumurta yapmak yok!Kafam da tilkiler dolaşıyor…Yahu ben bu  kalıbı kurabiye yapmak için hiç kullanmadım ki!!!!
Mayalı mayasız kurabiyeler çörekler geçti aklımdan bir an..Ben kahvaltı hazırlıyorum ,nereden aklıma girdin kalıp ?…

Haşlamak üzere kenara koyduğum yumurtalar gözüme  ilişti,yumurtayı bu kalıpta pişirsem nasıl olur dedim bir an,haşlanmış yumurtadan vazgeçildi anında.

Hafta sonu ,biraz sucuk eklemeli dedim J…..

Aslında  çoğumuzun evinde bir şekilde sucuklu yumurta pişiyordur,ama bu tarif kalpli işte J

Yumurta sarısı eklemek biraz el becerisi istiyor,yok ben sarı beyaz karışık isterim derseniz bile  yumurtanızı çok çırpmadan ekleyin.

Akşamdan atışmış olduğunuz sevgiliye ,sabah kahvaltısı jesti JBarışmak lazım ….


¼ kangal sucuk
1 adet  yumurta
½ tatlı kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz

Sucuklarınız arzu ettiğiniz boyutta küp kesin, teflon tavaya aldığınız tereyağ erirken sucukları tavaya alın. Yarım dk kadar harlı ateşte pişirin. Ateşten alın.Kalıbınızın içine sucukları spatula yardımıyla toplayın.


 Tekrar ateşe aldığımız sucukların üzerine yumurtamızı önce akını koyalım kalıba tam yayalım. En son yumurtanın sarısını patlatmadan kalıbın içine ekleyelim.Bu aşamalarda ateşiniz kısık olsun. Tavamıza kapak kapatarak 1 dk, sonra açık 30sn yumurtamızı orta hararetteki ateşte pişirelim.


Spatula yardımıyla tavada yumurtanızı kalıptan yavaşca ayırın. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Servis tabağına aldığınız sucuklu yumurtanızı arzu ettiğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.





2 yorum:

  1. Hiç bu kadar şıkını görmemiştim :) Çok hoş bir bloğunuz var.

    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Leyla hanım,görselliğe önem veriyorum.Ama sadece spontane gelişen bir şekil bu tarif :)

      Sil