Kış mutfağımda ev salamurası yeşil zeytinle hayat bulur, kuru
börülce..... Yazın tazesine doyamayız ama kış sofralarımda da renkli olur kuru
börülce, kaçamak kış domatesiyle, veya ekşisiyle. Tarifim şöyle;
1 su bardağı kuru börülce
3 dal taze soğan
8-9 dal maydanoz
20-25 adet salamura kırma zeytin
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı sumak
2 çorba kaşığı limon suyu
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
Börülcenizi akşamdan suya ıslatın. Ertesi gün, yumuşayıncaya
haşlayın. Börülceniz haşlanırken, maydanoz ve taze soğanı ince kıyın, domatesinizi küp küp doğrayın. Börülceniz sıcakken, tuz, zeytinyağı ve sumakla harmanlayın.
Çekirdekleri çıkarılmış zeytinlerinizi ikiye ayırıp, sıra ile zeytinlerinizi, yeşilliklerinizi
ve domateslerinizle birlikte ılık börülcelerinize ekleyip, karıştırın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder