17 Şubat 2012 Cuma

Mantar Dolma




Yemek yaparken şuna önem gösteririm: Malzemelerde tatmak istediğim baskın lezzeti farketmeye... Mantar bana göre kendine has lezzeti olan, eklenen her malzemeyi kolayca kabul eden bir sebze...Pişirme şekline, almak istediğiniz lezzete mantarla çok kolay ulaşabilirsiniz. Mantar dolmanın yıllar önce bir balık restoranında tadına bakmıştım... Mis gibi kokan tereyağı cızırdıyordu bakır yuvalı kapta, pastırma kokusu önden gelmişti masaya...
Kahvaltı sofranızda pişmiş sebzeleri severmisiniz bilmiyorum ama ister kahvaltı sofranızda, ister davet sofralarınıza ara sıcak Mantar dolma sizin için:



1 paket iri kültür mantarı (400 gr )

1-1,5  su bardağı ince rendelenmiş kaşar

4-5 dilim pastırma

Tereyağ


Mantarlarımızın saplarını kopararak, yıkayalım, limonlu suya ıslatalım. Mantarları zedelemeden, çay kaşığı ile iç kısımdaki siyah kısımları temizleyelim. Elinizle parçaladığınız pastırmaları, ince rendelenmiş kaşarla harmanlayın.




İçi oyulan mantarları fırın kabınıza dizin, harmanladığınız içle doldurun. Her bir mantarın üzerine yarım çay kaşığı kadar tereyağını bıçak yardımıyla ekleyin.

200-225 derecelik yüksek ısıdaki fırında 40-45 dk üzeri kadar kızarıncaya pişirin.... Belirtmek isterim ki mantarlarınız su salacak. Bu lezzetli sebze suyu yine başka bir yemekte kullanılabilir. Mantarları sulu fırın kabından servis tabağına alarak, sıcak oarak servis yapın.


Not: Pastırma sevmiyorsanız, içinizi kaşar peyniri ile ezilmiş sarımsakla da harmanlayarak hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder