İsyan bayraklarını çektiğiniz zamanlar olur. Evinizde diyettir herşey, yoldan çıkarsınız. Şu tavuk göğsünü daha nasıl lezzetlendiririm diye kafa patlatırsınız. Tavuk göğsünü kıyma yapıp baharatlandırıp, böyle bir tarifte çıkış bulursunuz, patates püresi yanında kaçınılmazdır!!)
600 gr tavuk kıyma (göğüs etinden tek sefer çekilecek)
1 su bardağı çekilmiş kuru ekmek
1 çay kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
½ çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
İç Malzeme :
2 su bardağı rendelenmiş kaşar
Panelemek ve kızartma için :
1 yumurta, galeta unu, ayçiçek yağı
Tavuk köfte için tüm harç malzememizi yoğurma kabımıza
alıyoruz. Tüm malzeme özdeşlenene kadar yoğuruyoruz. Tavuk köftenizi en az 1 saat
buzdolabında dinlendirin.
Kasap naylonu veya stretch filmi masanıza alın, yarısına tavuk
harcınızı yayın (elinizi arada bir bir kaseye hazırladığınız suya batırın) filmin
kalan yarısını harcınızın üzerine
kapatın, elinizle veya merdane yardımıyla tavuk harcınızı 3 mm ye kadar
inceltin. Harcın üzerine kapattığınız naylonu açın, geniş ağızlı bir bardak
yardımıyla tavuk harcınızdan daireler
kesin.
Her bir daire içine kaşar rendesini arzu ettiğiniz miktarda
koyun, üzerine diğer daireyi kapatarak, kenarlarını hafifce bastırın.
Köftelerinizi
önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın. Köfte seviyesinde
kızartma yağınızı tavanızda kızdırın, köftelerinizi kızartın.
Sıcak sıcak servis
yapın, ve sakın püreyi unutmayın! Afiyet olsun.
Tarif, LION dergisinin Ocak-Şubat 2012 sayısında yayınlanmıştır.
Tarif, LION dergisinin Ocak-Şubat 2012 sayısında yayınlanmıştır.
bende sık sık yaparım ellerinize sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilTeşekkür ederim anne eli,sizin de ellerinize sağlık
YanıtlaSil