14 Şubat 2012 Salı

Kaşarlı Tavuk Köfte




İsyan bayraklarını çektiğiniz zamanlar olur. Evinizde diyettir herşey, yoldan çıkarsınız. Şu tavuk göğsünü daha nasıl lezzetlendiririm diye kafa patlatırsınız. Tavuk göğsünü kıyma yapıp baharatlandırıp, böyle bir tarifte çıkış bulursunuz, patates püresi yanında kaçınılmazdır!!)



600 gr tavuk kıyma (göğüs etinden tek sefer çekilecek)

1 su bardağı çekilmiş kuru ekmek

1 çay kaşığı kimyon

3 diş sarımsak

½ çay kaşığı karabiber

1,5 çay kaşığı tuz



İç Malzeme :

2 su bardağı rendelenmiş kaşar



Panelemek ve kızartma için :

1 yumurta, galeta unu, ayçiçek yağı

Tavuk köfte için tüm harç malzememizi yoğurma kabımıza alıyoruz. Tüm malzeme özdeşlenene kadar yoğuruyoruz. Tavuk köftenizi en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Kasap naylonu veya stretch filmi masanıza alın, yarısına tavuk harcınızı yayın (elinizi arada bir bir kaseye hazırladığınız suya batırın) filmin kalan yarısını harcınızın üzerine kapatın, elinizle veya merdane yardımıyla tavuk harcınızı 3 mm ye kadar inceltin. Harcın üzerine kapattığınız naylonu açın, geniş ağızlı bir bardak yardımıyla tavuk harcınızdan daireler  kesin.
Her bir daire içine kaşar rendesini arzu ettiğiniz miktarda koyun, üzerine diğer daireyi kapatarak, kenarlarını hafifce bastırın.


Köftelerinizi önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın. Köfte seviyesinde kızartma yağınızı tavanızda kızdırın, köftelerinizi kızartın.
Sıcak sıcak servis yapın, ve sakın püreyi unutmayın! Afiyet olsun.

Tarif, LION dergisinin Ocak-Şubat 2012 sayısında yayınlanmıştır.




2 yorum:

  1. bende sık sık yaparım ellerinize sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim anne eli,sizin de ellerinize sağlık

    YanıtlaSil