Çocukluğumdan beri çok severim, ekmek-domates-peynir üçlüsünü... Kahvaltıda sadece bir bardak çay olsa yeter bana.... Bu üçlüyü nasıl şık bir şekilde sunarım diye düşündüm bir sabah, ama yeşili de olmalıydı bu lezzetin. Salatalığı zaten söğüşlerde kullanırız. Kayınvalidemin evde kuruttuğu mis kokulu fesleğen geldi aklıma birden... Bu lezzetin yolculuğu işte böyle başladı. İşte malzemeler:
2 adet orta boy sert domates
1 adet orta boy
salatalık (dış kabukları düzgün kesilecek)
1 dilim sert Ezine peynir (yaklaşık 2,5 kibrit kutusu büyüklüğünde)
2 çay kaşığı kuru
fesleğen
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Orta boy bir kasede peynirinizi çatalla ezin, zeytinyağı, kuru fesleğen ve ince cacıklık
doğranmış salatalığınızı peynirinize ekleyerek, ezmeden karıştırın. Ezine peynir yeteri kadar tuzlu
olduğu için tuz eklemedim. Karışımı buz dolabına alarak 10-15 dk.bekletin…
İç beklerken, domateslerinizi enine ortadan kesin, içlerini tatlı kaşığı ve bir bıçak yardımıyla
boşaltın. Boşalttığınız içleri bir başka yemekte de değerelendirebilirsiniz. Düzgün kesilen salatalık kabuklarını boydan 3'e kesin (bir uç tam
kesilmeyecek). Buzlu suya alarak diri kalmasını sağlayın.
Servis esnasında, içi oyulmuş domateslerin içine peynirli harcı tatlı kaşığı yardımıyla eşit olarak
dolduralım, kesilmiş salatalık kabuklarıyla süsleyip, servis yapalım…Afiyet olsun!
Not: *Kuru fesleğen dışında bu tarifi kuru nane ile de
deneyebilirsiniz.
*Süsleme
malzemesini, servis anına kadar diri kalması için buzlu suda beklettim, ortam
sıcaklığından çabuk etkilenen narin sebzelerinizi, buzlu suda diri
tutabilirsiniz.
*Kahvaltı
sofralarınıza veya davet sofralarınıza değişik bir lezzet getirmek isterseniz, bu tarif sizin
için….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder