16 Şubat 2012 Perşembe

Peynirli Domates Sepeti


Çocukluğumdan beri çok severim, ekmek-domates-peynir üçlüsünü... Kahvaltıda sadece bir bardak çay olsa yeter bana.... Bu üçlüyü nasıl şık bir şekilde sunarım diye düşündüm bir sabah, ama yeşili de olmalıydı bu lezzetin. Salatalığı zaten söğüşlerde kullanırız. Kayınvalidemin evde kuruttuğu mis kokulu fesleğen geldi aklıma birden... Bu lezzetin yolculuğu işte böyle başladı. İşte malzemeler:





2 adet orta boy sert domates
1 adet orta boy salatalık (dış kabukları düzgün kesilecek)
1 dilim sert Ezine peynir (yaklaşık 2,5 kibrit kutusu büyüklüğünde)
2 çay kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı zeytinyağı


Orta boy bir kasede peynirinizi çatalla ezin, zeytinyağı, kuru fesleğen ve ince cacıklık doğranmış salatalığınızı peynirinize ekleyerek, ezmeden karıştırın. Ezine peynir yeteri kadar tuzlu olduğu için tuz eklemedim. Karışımı buz dolabına alarak 10-15 dk.bekletin…
İç beklerken, domateslerinizi enine ortadan kesin, içlerini tatlı kaşığı ve bir bıçak yardımıyla boşaltın. Boşalttığınız içleri bir başka yemekte de değerelendirebilirsiniz. Düzgün kesilen salatalık kabuklarını boydan 3'e kesin (bir uç tam kesilmeyecek). Buzlu suya alarak diri kalmasını sağlayın.
Servis esnasında, içi oyulmuş domateslerin içine  peynirli harcı tatlı kaşığı yardımıyla eşit olarak dolduralım, kesilmiş salatalık kabuklarıyla süsleyip, servis yapalım…Afiyet olsun!


Not: *Kuru fesleğen dışında bu tarifi kuru nane ile de deneyebilirsiniz.
        *Süsleme malzemesini, servis anına kadar diri kalması için buzlu suda beklettim, ortam sıcaklığından çabuk etkilenen narin sebzelerinizi, buzlu suda diri tutabilirsiniz.
       *Kahvaltı sofralarınıza veya davet sofralarınıza değişik bir lezzet getirmek isterseniz, bu tarif sizin için….


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder