Küçük bir kaçamağa
ne dersiniz? Patates kızartması sevmeyen var mıdır bilmiyorum,ama bizim evde
çok sevilir.Bazen ani kararla,kızartma yağı tencerede ardından ocakta yerini alır.
Sarımsaklar ince
kıyılmıştır,patates soyulmuştur,maydanoz ayıklanıp yıkanmıştır..Buzdolabı
limon sıkmak için tekrar açılır,eyvah
limon yok.Derin dondurucu karıştırılır işte yaz başı hazırlanmış drajeler
….Tedbirimi seveyim diye yüzümde hafif bir tebessüm.
Köy usulü patates
kızartması değişik yörelerde,başka
isimlerle anılıyor mu bilmiyorum ama,Mersin’den Silifke’ye uzanan karayolunda işletmeciliğini yerel halkın yaptığı balık
lokantalarında bu isimle anılıyor.Patates kızartması istediğinizde köy usulü mü
diye sorarlar. Evet cevabını verirseniz patates kızartmasını ketçapsız veya mayonezsiz
yiyeceğiniz anlamına geliyor.
Patates şeklinin
cips şeklinde olması önemli,sos
aralarda sızıp tabağın dibini doldurmuyor.İnceliği tercihinize kalmış.....
Izgara veya
kızartma ne cins balık tercih ederseniz edin yanına
çok yakışıyor. Tarifimde ölçü veremeyeceğim.Tamamen patates miktarına göre
hazırlıyorsunuz sosu,bolca sarımsak ve maydanoz kıyılmalı sosa.Arzuya göre
tatlı pul biber eklerseniz renklendirmiş olursunuz.Tuz eklemeyi unutmayalım.
Ben 4 adet orta boy
patates için,8-10 diş sarımsağı kıyarak minik hale getirdim,2 draje limon suyu
diyeceğim ,ebatına göre yaklaşık 1-2
limon suyu demem daha doğru olacak.
Altın sarısı kızarttığınız patateslere sosu ekleyip sıcak servis yapın.
Püf nokta,sosunuz son dakika hazırlayın,limon suyu içinde bekleyen maydanozlar renk değiştiriyor.Arzuya göre pul biberde serpiştirebilirsiniz....
İster kaçamak yapın,
ister planlı…Önerim,bu sosla keyif verici patates kızartmasını deneyin.
Afiyet olsun.