Bu gün sabah pazara
gittiğimde incecik pırasaları görünce dayanamadım. Sebze yemeği olarak nasıl
olsa bütün kış yiyeceğimizi düşünerek, pazar çay saatine nefis mısır unlu
böreğimi yapayım istedim.
Tarifi,not kağıtlarımın arasında bulmuştum,
bir tv programından yazmış olma ihtimalim yüksek.Arkadaş eş,dost akraba evinde
de yediğimi anımsamıyorum.Yapılışı yazmamışım,sadece malzeme listelenmişti
kağıtta…İçerikte pul biber yoktu,ekledim.
Annemin plaska tarifini http://portakalvecicek.blogspot.com/2012/02/pilaskapleska.html bulmadan önce
denediğim bir tarif bu,kesinlikle çok lezzetli oluyor..Tarife kek mi desem börek mi desem bilemiyorum ama ,aslında kek
gibi ama börek tadında…
Eğer pırasa severseniz
mutlaka deneyin, özellikle çay saatlerinize
keyif vereceğine inanıyorum.
600-700 gr pırasa
500 gr mısır unu(4,5 su bardağı)
3 yumurta
1su bardağı süt
1su bardağı yoğurt
100 gr rendelenmiş böreklik peynir
1,5 su bardağı sıvıyağ(zeytinyağı + ayçiçek yağı)
1,5 çay kaşığı karbonat(veya
1 paket kabartma tozu)
1-2 damla limonsuyu
1tatlı kaşığı pul
biber(arzuya göre)
1Tatlı kaşığı tuz.
Tepsi yağlamak ve üzeri için
½ su bardağı sıvıyağ
Hamur için,süt ,yoğurt
,yumurta ve yağı karıştırma kabınızda
karıştırın.Azar azar mısır ununu ekleyerek elinizle karıştırın,karbonatı
ekleyerek 1-2 damla limon suyu ile kabartın.Peynirinizi ekleyin.Pul biber ve
pırasaları tüm malzeme ile karıştırarak katı olmayan bir karışım elde edin.
175-200 derecelik fırında 50-60 dk pişirin.(önce alt sonra üst alt beraber) pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder