Her zaman yaptığım mercimekli köfteyi bu sefer patatesli ve mercimekli yaptım. Belli başlı bulgur
işlerinde olduğu gibi bu tarifimin de püf noktası yeterince yoğrularak, tüm
malzemenin özlenmesi…
Bu köftenin olmazsa olması, sumaklı marul salatası, mutlaka taze soğan eklenmeli,
arzuya göre domates.Bir arkadaşımın servisinde közlenmiş patlıcanda vardı
salatanın içinde.Çok yakışmıştı.
Gelelim tarifimize,
1,5 su bardağı esmer ince bulgur
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet irice soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz , kimyon , pul biber
2 tatlı kaşığı biber salçası
Mercimeğimizi ve ince doğranmış patatesi tenceremize
alıp,4-5 çay bardağı su ile haşlayalım. Mercimeğimiz tam açılmalı ,patatesimiz
eriyecek kıvama gelmeli.Diğer yandan ince yemeklik doğranmış soğanı
zeytinyağında pembeleştirin.Ateşten almaya yakın salçayı ekleyin.Yağlı soğanda
iyice salçayı ezin.
Mercimeğimize , salçalı soğanı ve bulgurumuzu ekleyelim.Kimyon pul biber ve tuzunu ayarlayalım.İyice karıştırıp 30 dk kadar demlendirelim.
Bekleme esnasında salatamızı hazırlayalım. Maydanoz,
kıvırcık marul, taze soğanı ince doğrayalım. Sumak,limonsuyu ve zeytinyağı ile
tatlandıralım.
Mercimekli karşımı
yoğurma kabınıza alın,özdeşleşinceye kadar yoğurun.Köfteniz yoğurma kabınızdan
net şekilde ayrılmalı….
Köfteleyerek salatanızla servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder