12 Ekim 2012 Cuma

Mercimekli-Patatesli bulgur köftesi






       Her zaman yaptığım mercimekli köfteyi  bu sefer patatesli  ve mercimekli yaptım. Belli başlı bulgur işlerinde olduğu gibi bu tarifimin de püf noktası yeterince yoğrularak, tüm malzemenin özlenmesi…
       Bu köftenin olmazsa olması, sumaklı  marul salatası, mutlaka taze soğan eklenmeli, arzuya göre domates.Bir arkadaşımın servisinde közlenmiş patlıcanda vardı salatanın içinde.Çok yakışmıştı.


Gelelim tarifimize,

1,5 su bardağı esmer ince bulgur
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet irice soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz , kimyon , pul biber
2 tatlı kaşığı biber salçası

       Mercimeğimizi ve ince doğranmış patatesi tenceremize alıp,4-5 çay bardağı su ile haşlayalım. Mercimeğimiz tam açılmalı ,patatesimiz eriyecek kıvama gelmeli.Diğer yandan ince yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleştirin.Ateşten almaya yakın salçayı ekleyin.Yağlı soğanda iyice salçayı ezin.
       Mercimeğimize , salçalı soğanı ve bulgurumuzu ekleyelim.Kimyon pul biber ve tuzunu ayarlayalım.İyice karıştırıp 30 dk kadar demlendirelim.

        Bekleme esnasında salatamızı hazırlayalım. Maydanoz, kıvırcık marul, taze soğanı ince doğrayalım. Sumak,limonsuyu ve zeytinyağı ile tatlandıralım.
        Mercimekli karşımı  yoğurma kabınıza alın,özdeşleşinceye kadar yoğurun.Köfteniz yoğurma kabınızdan net şekilde  ayrılmalı….


Köfteleyerek salatanızla servis yapın.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder