Beyaz, yeşil, turuncu
renkleri bir arada kış renkleri sanki.Pazarda tezgahlardaki yerlerini almaya başladı.
Brokoli,havuç,karnabahar üçlüsüne bayılırım.Salata/meze şeklinde
haşlanmış soframızda haftada bir mutlaka
yerini alır.
Tarifimiz son derece
kolay....Püf noktası,haşlamalar soğumadan ılık iken sosun sebzelerin üstüne
eklenmesi gerekiyor.Daha iyi çekiyor tahin sosunu….
Haşlama konusunda
önerim; varsa haşlama teliniz üzerinde haşlamayı yapın. Bol suda haşladığınız
zaman,bütün vitaminleri suya
karıştırıp,yok edersiniz.Ama saklayıp
sebze çorbası yaparım derseniz,tercih sizin.
Ben fotoğraftaki
tüm sebzeleri haşlamadım, taze haşlanmış seviyoruz. Yarı miktarda
kullanabilirsiniz.
Malzememiz ve
tarator sos tarifi:
Brokoli
Havuç
Karnabahar(arzu
ettiğiniz miktarda)
Tüm malzemeyi bol suda,
dezenfekte olması için son suyuna sirke ekleyerek yıkayın.Brokoli ve
karnabaharı iri çiçeklerine
bölün. Havucunuzu kalın doğrayın.Sebzeleri haşlama teline alıp,tuz serpiştirin,ayağı
seviyesinde tencerenize su koyun.
15-20 dk ,kapağı kapalı haşlayın.Haşlama
süreniz ateş hızınıza göre değişebilir.Çatal batırarak test edebilirsiniz.
Diğer yanda tarator
sosumuzu hazırlayalım.
1 Çay bardağı Tahin
½ çay bardağı limon
suyu
¾ çay bardağı ılık
su
2-3 diş ezilmiş
sarımsak
1 çay kaşığı tatlı
pul biber(arzuya göre artırabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
7-8 dal kıyılmış
maydanoz
Zeytinyağı
Arzuya göre
rendelenmiş turp
Tahin derince bir kaba alınır, limon suyu ve tuz eklenerek karıştırılır. Karışımınız
sertleşecektir. Ilık suyu azar azar
ekleyerek karışımı yumuşatın. Ezilmiş sarımsağı da ekleyerek iyice
ezerek karıştırın. Tatlı pul biberi
ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
Arzuya göre rendelenmiş bir küçük turp ekleyin. Sosunuz koyu
olursa ılık su ekleyerek açabilirsiniz.
Haşlanmış sebzeleri ılık iken servis tabağınıza alın, sosunuzu
gezdirin.
Afiyet olsun
Harikasınız. tahin ayrı bir lezzet katar.
YanıtlaSilTeşekkür ederim,aslında karnabahar kızartmasına hazırladığım sos bu,ancak haşlamalara da yakışıyor.
Sil