Dürdane teyzenin bahçesinden….Her yıl ne kadar toplarsa bize
de getirir tadımlık.
Aslında sihirli fasulye bu, haşlanınca rengi yeşil oluyor.….Lezzeti tam .Fasulye tazecikken ,yaz domatesi ve
sirkeli sarımsaklı sosu ile soframda yerini aldı. Tam bir yaz lezzeti….Ne
dersiniz denemeye?
400 gr mor fasulye(arzu ettiğiniz fasulye cinsi)
1 Adet domates
4-5 kaşık zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
¼ çay bardağı limon
suyu
¼ çay bardağı sirke
Tuz
Fasulyelerinizin kılçıklarını temizleyin,3-4 parçaya kırarak
bölün. Haşlama teline alın, buharda 20 dk kadar haşlayın(haşlama teliniz yoksa
suda da haşlayabilirsiniz)
Sos için, domatesinizi rendeleyin, sarımsak, limon ,zeytin yağ, sirke
ile karıştırın.
Haşlanmış fasulyeleriniz ılık iken, sosunu ekleyin.
Afiyet olsun
Elinize sağlık eminim çok lezzetlidir ama ben o mor renge kıyıp pişiremezdim herhalde :) Mor fasulye hiç görmedim,çok güzel keşke pişince de aynı renkte kalabilse.Sevgiler.
YanıtlaSilSihirli bu fasulye,rengi ne güzel değil mi ? Bende çok istedim pişince aynı renkte kalsın ama olmadı.Sevgiyle..
YanıtlaSilBencede rengi çok hoş ilk defa gördüm sevgilerimle..
YanıtlaSil