Bahar geldi balkonuma…Bitkileri minik hayvancıklarla paylaşmak büyük keyif.Bazen bir arı bazen de
bir kelebek misafir oluyor….
Tohumdan bir şeyler yetiştirmeyi çok severim…Fesleğen de bu
bitkilerden bir tanesi.Geçen yıl kayınvalidem’in bir saksıya ekip getirdiği 2
cins fesleğenlerden iri yapraklısının
tohumlarını önce kuşlarla paylaştım.Ardından bana da bırakın diyerek,kurumuş
tohumlaşmış kısımları makasla keserek tam kuruttum oda sıcaklığında…Bundan 2 ay
önce kadar ektim.Artık iyice yapraklanmaya başladılar.
Tazesinden pesto sosu
yapmıştım geçen yıl, küçük yapraklısından…Bu yıl iri yapraklısını kullanarak
yapacağım.
İşte tarif:
1,5 su bardağına sıkı sıkı sıkıştırılmış fesleğen yaprakları
8-10 dal maydanoz
3 çorba kaşığı dolma fıstığı
8-10 dal maydanoz
3 çorba kaşığı dolma fıstığı
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
½ su bardağı zeytinyağı
½ çay kaşığı tuz
Pesto soslu tereyağ için,
150 gr tereyağ
1,5 çorba kaşığı pesto sos
2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
½ su bardağı zeytinyağı
½ çay kaşığı tuz
Pesto soslu tereyağ için,
150 gr tereyağ
1,5 çorba kaşığı pesto sos
Fesleğen yapraklarınızı dallarından ayırın ,yıkayın ve
kurutun.Parmesan peyniri hariç tüm malzemeyi mutfak robotunuza alın,püre haline
getirin.
En son ezilmiş malzemenize
rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin.
Sosunuzu kavanoza alıp üzerini kapatacak
zeytinyağ ekleyin,hava ile temasını engelleyin.
Pesto soslu tereyağ için,tereyağınızı oda sıcaklığında 1,5
çorba kaşığı pesto sos ile iyice karıştırın.Film naylona alıp elinizle silindir şekline getirin.Derin dondurucuda
dondurun…
Tereyağlı pesto sos,buharda haşlanmış sıcak patatese çok
yakışıyor.Bu lezzet kızarmış kırmız et yemeklerinizin eşlikçisi.Tarifime
katkıları için sevgili kuzenim Fethiye’ye çok teşekkür ederim
Afiyet olsun.
MERHABA BLOĞUNUZU YENİ KEŞFETTİM VE ÇOK BEĞENDİM. TAKİBE ALDIM. BANA DA BEKLERİM SEVGİLER,
YanıtlaSilSelda hanım,teşekkür ederim.Yeni lezzetlerde ve görsellerde buluşmak üzere.
Sil