3 Mart 2013 Pazar

Tatlı-Tuzlu Simitler(Tereyağlı)



   
 Herkese mutlu pazarlar.Dün akşam nefis bir tarif denedim. Facebook üzerinde paylaşılmıştı,tarifi paylaşan hanımefendinin adını anmadan geçemeyeceğim.Dilek Kayandan Sezgin,kendisine teşekkür ederim.

    

    Tarife, sevgili Refika Birgül değişiyle ufak tefek dokunuşlar yaptım,sirke yerine limon suyu,yumurta adedin de artış yaptım.Çoğu hamur işlerinde verilen tarif gibi alabildiğine un ölçüsünü mutfak tartımda ölçüverdim..

      Kıtır kıtır ,ağızda dağılıveren simitçikler oluverdi,tereyağı tadı mis gibi… Susam tadı  tamamlayan ögelerin başında . Mutlaka denemelisiniz. Çay saatlerinizi tatlandıracak nefis bir lezzet.


255 gr un
125 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
½ paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı limon suyu
Susam


Yumurtaların aklarını ayrı bir kaba ayırın,un  ve susam hariç ,tüm malzemeyi yoğurma kabına alın.Unu azar azar ekleyerek,hamurunuzu elde edin.

Hamurunuzdan kopardığınız parçaları,2 eliniz arasında yuvarlayarak seritler elde edin ,simit şeklini verin.Her bir simidi önce çırpılmış yumurta akına ardından susama batırarak  pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.


Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında  40-45 dk pişirin.(fırın hızına göre değişebilir)

Not :Bir kahve fincanı pudra şekerini artrırsanız simitcikleriniz  daha tatlı olacaktır.



Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Çok severim. Eşim atıştıröalık ister hep. Ellerinizesağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim hep eşin dostun çay saatlerinde tatdığım bir lezzetti,tereyağlı nefis oldu Nursevin hanım...

    YanıtlaSil