Herkese mutlu
pazarlar.Dün akşam nefis bir tarif denedim. Facebook üzerinde
paylaşılmıştı,tarifi paylaşan hanımefendinin adını anmadan geçemeyeceğim.Dilek Kayandan Sezgin,kendisine teşekkür ederim.
Tarife, sevgili
Refika Birgül değişiyle ufak tefek dokunuşlar yaptım,sirke yerine limon
suyu,yumurta adedin de artış yaptım.Çoğu hamur işlerinde verilen tarif gibi
alabildiğine un ölçüsünü mutfak tartımda ölçüverdim..
Kıtır kıtır ,ağızda dağılıveren simitçikler
oluverdi,tereyağı tadı mis gibi… Susam tadı tamamlayan ögelerin başında . Mutlaka
denemelisiniz. Çay saatlerinizi tatlandıracak nefis bir lezzet.
255 gr un
125 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
½ paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı limon suyu
Susam
Yumurtaların aklarını ayrı bir kaba ayırın,un ve susam hariç ,tüm malzemeyi yoğurma kabına
alın.Unu azar azar ekleyerek,hamurunuzu elde edin.
Hamurunuzdan kopardığınız parçaları,2 eliniz arasında
yuvarlayarak seritler elde edin ,simit şeklini verin.Her bir simidi önce
çırpılmış yumurta akına ardından susama batırarak pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine
dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 40-45 dk pişirin.(fırın hızına göre
değişebilir)
Not :Bir kahve fincanı pudra şekerini artrırsanız simitcikleriniz daha tatlı olacaktır.
Afiyet olsun.
Çok severim. Eşim atıştıröalık ister hep. Ellerinizesağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim hep eşin dostun çay saatlerinde tatdığım bir lezzetti,tereyağlı nefis oldu Nursevin hanım...
YanıtlaSil