Sezonun ilk baklası pişti benim mutfağımda .Aslında biraz
daha içli severim , ama pazarda görünce dayanamadım.Sıra enginarlıya da
gelecek…
Benim mutfağımda bol yeşillikle pişer bakla ,özellikle taze
sarımsak çok yakışıyor.Zaten sarımsaklı yoğurtla tüketme zorunluluğu
var,baklayı eskiden beri zehirli olarak biliyorum.Uzmanlar da mutlaka
sarımsaklı yoğurtla tüketilmesini öneriyorlar.
Alerjik bünyeniz varsa aman dikkat, kayınvalidem hastanelik
olanlardan.Bünyesine dokunuyor.
Haydi süzme yoğurtlar su ile azıcık ezilsin ,sarımsak
eklensin…Afiyetle
750 gr sakız bakla
4 dal taze sarımsak
6-7 dal taze soğan
1 adet orta boy kuru soğan.
1 demet dereotu
¾ su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı un
Limon suyu
Tuz
Yeşillikleri ayıklayın ve yıkayın. Yıkanmış baklaları
ayıklayarak ve boyuna göre ikiye,üçe
kırarak ,1 tatlı kaşığı un ve limon suyu ile hazırladığınız suya ıslatın.
Taze soğan ve sarımsağı 4-5 mm boyunda doğrayın.Kuru soğanı
yemeklik doğrayın.Zeytinyağının yarısını pişirme tencerenize alın,doğradığınız
soğan ve sarımsakları zeytin yağınızı yakmadan kavurun.
Yıkayıp süzdüğünüz baklaları ekleyin,tencereyi çırparak su
salmasını sağlayın.Şekerini ve tuzunu ekleyin,yıkadığınız dereotunun yarısını
ve sıcak suyunu ekleyerek,45 dk önce harlı ardından kısık ateşte suyunu
çekinceye kadar pişirin.Meyaneli bakladan hoşlanıyorsanız,yemeğinizi ateşten
almaya yakın bir tatlı kaşığı unu serpiştirin
ve kalan zeytin yağını ekleyin
Kalan dereotu ile süsleyip soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Elinize sağlık :) ben de birazdan mutfağa girip pişireceğim :)
YanıtlaSilSevgiler,