Konserve özellikle
hazır konserveleri mutfağımda tüketmeyi sevmiyorum,ama market raflarında
dizilmiş cam kavanoz içinde ışıl ışıl sebzeleri de görünce dayanamıyorum.Konu
bir de enginar olunca,enginar ayıklamak tamam,ama kalbi nasıl çıkacak bu
muhteşem sebzenin?
Fikrim olmadığı
için, marketin sepetinde yerini aldı cam kavanoz. Bir hafta kadar o mutfak
tezgahında bana, ben ona bakıştık.Nasıl pişirebilirdim?
İnternette araştırma yapip,bir tarif uygulaması da yapmak istemedim…Sunumu,malzemeleri ve pişirme şekli
her zamanki gibi bana özgü olmalı deyip,işe koyuldum.
Sonuç olarak nefis
bir lezzet çıktı hoş bir sunumla, bence pratik ve sevdiklerinizle
paylaşacağınız davet sofralarınıza yakışacak
Zeytinyağlı enginar kalbi.
Tarifimize gelince
15 adet konserve enginar kalbi
2 su bardağı taze iç bezelye
2 küçük adet havuç
1 adet orta boy kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1,5 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 limonsuyu
Tuz
İç bezelyeleri 10 dk kadar
sıcak suda bekletip süzün.Zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı hafif
pembeleşinceye kadar zeytinyağınızı yakmadan kavurun.Bezelyeleri soğana
ekleyerek kavurmaya devam edin(2-3 dk).Küp doğranmış havuçları da ekleyerek sebzelerimizi kavurmaya devam
edelim.(1-2 dk) .1,5 çay bardağı sıcak suyu ,tuz ve şekeri sebzelerimizi 7-8 dk
kadar az harlı ateşte pişmeye bırakalım,suyunu süzdüğünüz enginar kalbi ve
limon suyunu yemeğinize ekleyerek ,5 dk kadar tencere kapağınızı yarım açarak
yemeğinizin suyunu tam çektirin.
Yemeğinizi servis tabağına alarak soğuk tüketiniz.Arzuya
göre dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Ellerinize sağlık. Görüntü muhteşem. Eminim çok da lezzetlidir.
YanıtlaSilEvde dereotu sevmeyen bir eş olursa...Ancak bu kadar :(
Sil