İnsanın kendi
yetiştirdikleri ile yaptığı lezzetler daha bir güzel mi oluyor bilmiyorum ama
ben bu keki çok seviyorum. Belki kabağı yemek olarak az tükettiğim belki de
dereotunu kabağa çok yakıştırdığım için. Bir tarifte kabak varsa dereotu da
mutlaka olmalı…..
Yayla sonu
yaklaştı, saksı da yetiştirdiğim dere otları da tadına kavuştu. Şehirdeki evde
her daim artık dereotu balkon bahçede yerini alacak.
Tarifim son derece
hafif bir lezzet, katı yağ yok. Kabağın nefis hafif lezzeti, peynir ve dereotu
ile bu kekte bütünleşiyor. Çukurovalı olmanın
ve acı sever olmanın gereği gibiymiş
gibi bazen orta acılıkta pul biberde ekliyorum tarife, lezzete yakışıyor ama istemezseniz eklemeyin.
Hem kek hem börek
lezzeti alabileceğiniz , çay saatleriniz
keyif katacak tarifim şöyle:
3 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1-1,5 su bardağı rendelenmiş kabak(suyu sıkılmış)
¾ su bardağı yoğurt
½ çay bardağı mısırözü veya ay çiçek yağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu (10gr)
½ demet dereotu(kıyılmış)
1 tatlı kaşığı pul biber(arzuya göre)
Tuz
Yumurta, dereotu, rendelenmiş kabak ve peynir, yoğurt ve
yağı derin bir kapta karıştıralım. Tuz tadını kontrol edin ,peyniriniz yeteri
kadar tuzlu ise eklemeye gerek yok. Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta
eleyerek harmanlayalım. Azar azar ekleyerek, sıvı harcımızla karıştıralım.
Fırın kabını, sıvı
ile yağlayalım. Hazırladığımız karışımı,170 derecelik fırında 30 dk
kadar pişirelim.
Afiyet olsun…
Not: Bu tarif aslında alüminyum fırın tepsisinde daha iyi kızarıyor,ancak alüminyum kap
kullanımına ısı ile birlikte karşı olduğum için,emaye de pişirdim.Sonuç
aynı,tercih sizin…Ayrıca emaye kaptan bu keki ayırmak daha kolay oluyor.
Kap ölçüsü:25 cm çapında.
Eh evin içinde çekim yapınca bizim meraklı da hemen burnunu
sokmayı ihmal etmedi J
Elinize sağlık.sevgiler..
YanıtlaSil