Her sebzeyi ve meyveyi vaktinde tüketmekten
yanayım.Hele Çukurova’da ise bol bereketli güneş ,kışın kısa sürmesi her zaman
bol sebzeye ulaşmak mümkün.Şimdi Aralık ayında zeytinyağlı fasulye canımız çekti,ne yapacağız.Elbette kilosu 7-10 TL den sera malı almayacağız.Üstelik
tuhaf ilaç kokulu…
Tarifi,evimde sadece izzet-i nefsimizi körletmek için 1-2 paket yapıyorum ,siz miktarı çoğaltabilirsiniz….
Tarifim 1 kg
taze fasulye için:
1 kg taze
fasulye
4 adet
olgun orta boy domates
2 çorba
kaşığı zeytinyağ
Yarım çay
bardağı su
1 çay kaşığı
tuz.
Fasulyelerin
kılçıklarını temizleyin. Pişirmek istediğiniz ebatta kırın.Çelik tencerenize yıkayıp süzdüğünüz fasulyeleri,su
ve yağ ile alın yüksek ateşte rengi sararıncaya çırparak
kavurun.
Püf nokta:Kaşık kullanmıyoruz,tencere de
sebzeyi sallayarak kavururuyoruz,fasulyelerin ayrılmasını önlüyoruz.Ateş yüksek olmalı....
Kuşbaşıdan
iri doğradığımız kabukları soyulmuş
domatesi ve tuzu ekliyoruz. Domatesler suyunu salıp,pişinceye kadar işleme
devam ediyoruz.
Soğumuş
fasulyelerimizi buzdolabı poşetine istediğiniz miktarda alın, poşeti yan
yatırın.
Hafif
bastırarak havayı alın(Derin dondurucuda az yer kaplayacaktır).Ağzını
bağladığınız poşetleri derin dondurucuya alın.
Afiyet
olsun.
ellerinize sağlık bende bu sene bu şekilde yaptım bu sene. bloğunuzu çok beğendi,m ve sizi izlemeye aldım. bende beklerim.
YanıtlaSilsanırım sizde mersinde oturuyorsunuz. bende Mezitli mersindeyim.
http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/
Özlem hanım evet,Mersin'de yaşıyorum.Blogunuz ziyarete gidiyorum :) Sevgiler.
SilElinize sağlık.Rabbim afiyetle yemeyi nasip etsin Ben de böyle yapıyorum ve çok lezzetli oluyor selam ve sevgiler..
YanıtlaSil