Dün akşam yaptığım patates salatası için fazla adette
patates haşlayınca ,bu gün sabah bize nefis bir kahvaltılık çıktı mutfağımdan…Sabah mis gibi demlediğim çay
eşliğinde.
Bu gün bayram temizliği vardı, biraz da pratik olsun istedim
kahvaltı hem doyurucu, hem de gözümüze hitap etsin…
Temizliğin finalini
cam balkonda yapıp, rahatladım…Malum evimden 3 aydır da uzaktayım.
Tarifimizin püf noktası, ekmeklerin hem alttan hem de üstten
pişirilmesi.Turbo ayarında ,telde pişirdim .Nedeni ise
ekmelerin alttan da mutlaka kızartılması,çünkü tarifimizde süt var..Sütün
ekmeği yumuşatmasına izin vermiyoruz.
Baharatın keyif kattığı
bu lezzeti mutlaka deneyin;
1 adet irice haşlanmış patates
2 yumurta
¾ çay bardağı süt
4-5 çorba kaşığı peynir rendesi( tulum ve ezine peyniri )
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz- karabiber
Süslemek için kekik ve tatlı pul biber.
Haşlanmış patatesi ince
doğrayın, süt ve peyniri ekleyerek çatalla ezin. Tuz , kara biber ve sıvı yağı ekleyin.
Ardından, yumurtaları ekleyerek iyice karıştırın.
Kaşıkla ekmeklerin
üstüne pay edin.(benim tercihim Trabzon ekmeği).Kekik ve pul biber ile
süsleyin.
Ekmeklerinizi fırın teli üstüne dizerek, fırınınızı turbo
ayarında (200 derece) pişirin.
Sıcak olarak dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Harikasınız ellerinize sağlık evinizde misss gibi olmuş
YanıtlaSil