“AVCARLAMA” kelimesi kimler biliyor? Bizim yörede “terbiyelediğiniz” herşey için kullanılır. Haddini bilmeyen
terbiyesiz insanlar için bile…Kaba kuvvete
ve tabire kaçan bu deyim,”avcarlarım sen”i diye münakaşa ile biten son
kelime dizesi...Olmasa iyi ama!....
Dinlenmiş ama bana
özel sos ve etin kendine ait tadını yok
etmemeye olan özenim,3 aydır yayla, açık hava, mangal keyfi ,bayram
keyfi….AVCARLAMA sadece etlerimiz için:)
Buzdolabının fişini bir çiviye
asıp,GÖÇTÜK sonunda. Yayla’dan
iniyorsanız…Artık buzdolabınız çalışmıyor demektir.Artık piknik yapmaya gideriz
bir dam altına….
Bu hüzünlü sonbahar
havasını bırakıp, güneşli bir bayram havasına bırakalım tarifimizi,
bayramda soframızı şenlendiren gerçek köz tadında(meşe odunu
özel yakıldı)terbiyeli avcarlanmış etlerimiz için..
800 gr şişlik kuzu eti
200 gr kuyruk yağı
3 çorba kaşığı soğan suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı diş kekik
1 tatlı kaşığı pul biber (arzuya göre acı)
½ tatlı kaşığı tuz
Kuzu etiniz iri kuşbaşı olmalı ,ben kuyruk yağlarını 1 kalem
küçülttüm. Tüm malzemeyi kaba alarak
iyice bir elinizle avcarlayın ,kapaklı kaba alarak tam 24 buzdolabında saat bekletin…
Önce meşe odununuzdan veya hangi kömürü kullanıyorsanız,köz
elde edin.Kuzu etleriniz şişe dizilmiş olsun..
Mangalda et pişirmenin püf nokta etin yağının alev almaması. Uygun köz ısısını ayarlayın.
Bizim soframıza yayla pidesi eşlik etti, ister lavaş, ister
açık ekmekle olmazsa olmaz soğan piyazı ile servis yapın
….Afiyet olsun.Pişirme aşamasında eşimin elinin emeğine sağlık:)
Afiyetler olsun.. Yaylada şişlerde manzarada muhteşem..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nursevin hanım...
SilKinoa
YanıtlaSilAFİYET OLSUN kinoa