Havalar gibi
sebze ve meyveler de tezgahlarda geçiş mevsimin de…Hem yaz hem de kış
sebzelerini tezgahlarda görmek
mümkün.Bazıları tam olgun tadın da ,kış sebzeleri ise yeni tadına kavuşmaya
başladı.
Kırmızı yağ
biberi tam olgun tadında ,salçalar ve soslar yapıldı kışlık derin
donduruculuğu bile hazırlandı
evlerde…Hazır brokoli ve karnabahar merhaba demiş iken bir buluşturma yapayım istedim
mutfağımda.
Yaylada
geçirdiğimiz bayramın ilk günü mangalda közledim biberlerimi. Gerçek köz tadı
gibisi yok ….
Karnabahar
ve brokoli haşlamasını zeytinyağlı limonlu ,yoğurtlu ve tarator soslu(tahinli)
tüketmenin dışında alternatif bu tarif…
Yeşil
,kırmızı,sarı buluşması…..Bu lezzeti çok ama çok seveceksiniz.
4-5 adet
kapya biber
500 gr
karışık karnabahar ve brokoli
2-3 diş
sarımsak
3 çorba
kaşığı sirke
2 çorba
kaşığı zeytinyağı
Tuz.
Közlenmiş
biberlerin dış zarını temizleyin ,tohumları ayıklayın.Karnabahar ve
brokoliyi çiçeklerine ayırın( ebat ne
çok küçük nede büyük olsun).
İster buharda iste suda haşlayın. (Benim tercihim
buhar haşlaması lezzeti içinde kalıyor sebzelerin).
Biberleri
mutfak robotunuzda ve el blendırında
püre haline getirin.
Ezilmiş sarımsak, tuz ,zeytinyağı ve sirke ekleyerek
tatlandırın.İyice karıştırın.
Sosu
haşlanmış ılık sebzelerin üstüne yayın .Arzuya göre tekrar zeytinyağı
ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder