Tarifi Çukurova yöresinde ,ciğerci ve kebapçılarda sunulduğu şekliyle hazırladım.
Taze turunç,Adana kebap’a ve lahmacuna da yakışan lezzet. Bu tarifimize de çok
yakışıyor. Yine de tercih sizin diyerek açık kapı bırakalım.
Soğan piyazı deyip geçmeyin, püf nokta tuzun en son
eklenmesi ve soğanların hırpalamadan sumakla işlem görmesi. Marifetli parmak
uçlarınızı kullanmalısınız.
Sulanmış ve pörsümüş soğan salatası hem lezzetli olmaz, hem
de göze hitap etmez. Bunun içindir ki ancak mangal yandığı zaman son dk larda
hazırlanır,bekletilmez.
2 adet büyük kuru
soğan
1 tatlı kaşığı sumak
Tuz
Arzuya göre ince kıyılmış maydonoz ve
taze turunç suyu
Soğanların kabukları soyulduktan sonra ,ince
halkalanır.Yayvan bir kaba alına soğanlara sumak serpiştirilir. Soğanlar
zedelenmeden sadece parmak uçlarınız
kullanılarak (halkalarına ayırılarak ve havalandırarak) sumakla özdeşleştirilir( 10 sn bu işlem için
yeterlidir.).Püf nokta soğanların zedelenmeden ve suyunun çıkarılmadan parmak
uçlarının kullanılması.
Ardından isteğiniz miktarda tuz serpiştirin.
Maydonoz ve taze
turunç suyu da ekleyebilirsiniz.
Eyvah bizim etlerimiz pişmiş,soğan salatasını sulandırmayalım.....
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder