Bu gün istedim ki, yeni yaşıma yeni bir lezzetle gireyim.
Deneysel mutfak hali…
Uzun uzun yazmak istemiyorum….Şık sunumu ve lezzeti ile
sofralarınıza keyif verecek .Denemek sizden..
Turp otu haşlanması ve sunulması ile ilgili bilgileri daha
önce paylaşmıştım.
http://portakalvecicek.blogspot.com.tr/2012/12/turp-otu-haslamasihardalesekturpuvuruves.html ulaşabilirsiniz.
Malzeme ve hazırlanışı:
Haşlanmış turp otunu
soğumaya alın. Diğer yandan avakadonuzu kaşık ile oyarak içini
kabuğundan ayırın.
Blendra aldığınız avakadonuza 1 çorba kaşığı zeytinyağı,2
diş ezilmiş sarımsak, tuz ve limon suyu ekleyerek iyice ezin.
Servis tabağına aldığınız avakadonuza haşlanmış turp otunu
ekleyin. Zeytinyağ, limon, pulbiber ve tuzu dan oluşan sosu bir kasede
hazırlayın. Servis esnasında sosu ekleyin..Siyah zeytin ve domates ile
süsleyin…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder