Şubat sonu yağmurları ile fışkırdı mis kokulu
otlar….Sıcaklar başlamadan hemen pişirmeli düşüncesiyle el arabasında ot satan
amcamın tezgahında soluğu aldım.
Arapsaçı(rezene) en sevdiklerimden biri… Kuzu etlisi sürekli
pişer. Bu sefer bir değişiklik yaparak tavada yaptım. Tava da pişmiş otlu
lezzetlerden hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin.
Tarifim şöyle;
2 bağ rezene
3 adet irice haşlanmış patates
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 adet kuru soğan
Tuz Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Haşlanmak üzere patateslerinizi ocağa alın. Diğer yandan
rezenelerin kart sert ve kalın dallarını temizleyin.
Yıkanmış rezeneleri acısını
almak için 5 dk kaynamış suda haşlayın, bekletmeden soğuk sudan geçirin.
Suyunu
arındırmak için süzgece alın. Suyunu almak 2 avucunuz arasında iyice sıkın.
İnce
doğrayın. Patateslerinizi ve soğanı
rendeleyin(soğanın suyunu hafifçe sıkabilirsiniz) .
Yumurta, rendelenmiş soğan ve patates, kıyılmış rezene ,un,
tuz ve karabiberi bir kapta elinizle karıştırın.
Bolca zeytinyağı koyduğunuz
yanmaz tavanıza malzemenizi yayın. Önce kısık ardından orta hararet malzemenizi
ters yüz çevirerek ateşte pişirin.
Süzme yoğurt ile sıcak servis yapın…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder