2 Mart 2016 Çarşamba

TAVADA REZENE



Şubat sonu yağmurları ile fışkırdı mis kokulu otlar….Sıcaklar başlamadan hemen pişirmeli düşüncesiyle el arabasında ot satan amcamın tezgahında soluğu aldım.

Arapsaçı(rezene) en sevdiklerimden biri… Kuzu etlisi sürekli pişer. Bu sefer bir değişiklik yaparak tavada yaptım. Tava da  pişmiş  otlu lezzetlerden hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin.



Tarifim şöyle;

2 bağ rezene
3 adet irice haşlanmış patates
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 adet kuru soğan
Tuz Karabiber
Zeytinyağı

Yapılışı:

Haşlanmak üzere patateslerinizi ocağa alın. Diğer yandan rezenelerin kart sert ve kalın dallarını temizleyin. 

Yıkanmış rezeneleri acısını almak için 5 dk kaynamış suda haşlayın, bekletmeden soğuk sudan geçirin.


 Suyunu arındırmak için süzgece alın. Suyunu almak  2 avucunuz arasında iyice sıkın.


 İnce doğrayın. Patateslerinizi  ve soğanı rendeleyin(soğanın suyunu hafifçe sıkabilirsiniz) .

Yumurta, rendelenmiş soğan ve patates, kıyılmış rezene ,un, tuz ve karabiberi bir kapta elinizle karıştırın.

 Bolca zeytinyağı koyduğunuz yanmaz tavanıza malzemenizi yayın. Önce kısık ardından orta hararet malzemenizi ters yüz çevirerek ateşte pişirin.



Süzme yoğurt ile sıcak servis yapın…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder