Tütsülenmiş somon füme ile tanışmam İskoçya’ya ya 2004
yılına dayanıyor.İskoçya’ya ilk gittiğimde bu lezzetin tadına bayılmıştım…..Soğuk
sandviçlerde yeşillik ve peynirlerle çok yakışıyor.
Büyük marketlerin
balık reyonlarında artık bulunuyor,Atıştırmalık severseniz veya balık menülerinizin
soğuk servislerinde ikram edebilirsiniz.
Özgün
tarifim,Nefis yemektarifleri sitesi ve
Pınar Labne ortak çalışması “Labneli Tarifler” de birinci haftanın üçüncüsü oldu.Pınar Labne süratle hediyemi
göndermiş ,hem firma yetkililerine hemde Nefisyemektarifleri.com admini Elif
Atalar’a teşekkür ederim.
Tarifi
hazırlarken labnenin kendine has tadını
nasıl lezzetlendirebilirim düşüncesi ile yola çıktım,parmesan peyniri bu soruma
hemen cevap verdi,labneye kuvvetli tadı
ve kokusu yakıştı.
Tarifim şöyle,
100-150 gr
tütsülenmiş somon füme
100 gr Pınar Labne
2 çorba kaşığı
toz parmezan peyniri(silme)
1 adet iri
salatalık
1 adet kıvırcık
yaprağı
2 adet ince dal
taze soğan
30-35 adet tuzlu
kraker
Salatalığınızı
soyarak iç tohum kısmını tatlı kaşığı yardımıyla ayıklayın.Kibrit çöpü
kalınlığında rendeleyin veya doğrayın.
Bir kase içinde parmesan peynir ile
labneyi iyice karıştırın.
İnce doğranmış salatalık(marul yaprağı ve taze
soğanı karışıma ekleyin.
(Salatalığınızı hafif sıkarak suyundan arındırın,diğer
sebzelerinizin kuru olmasına özen
gösterin).
Harcınız 10-15 dk buzdolabında dinlendirin.
Somon fümeleri
krakerler ebatında küçülterek,servis tabağına aldığınız krakerlerin üzerine
yerleştirin.Tatlı kaşığı yardımıyla harcımızı
somonların üzerine ekleyelim.
1 saat içinde servis yapın.
Afiyet olsun.
Merhabalar canım,
YanıtlaSilBloğunu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum.
Hediyelerini güle güle kullan canım...Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,
Selda hanım,ne kadar naziksiniz.Çok teşekkür ediyorum,tyeni tariflerde buluşmak üzere...
SilGaziantep'te Çiçekçilik yapıyor ve farklı lezzetleri merak ediyoruz ,farklı tatların tasarım ve yapılışlarına bakıyorum. Hazırladığınız kanepeler Bölgemizin damak yapısına çok uzak duruyor, fakat görünüşü tasarımı gayet şık olmuş davet ve organizasyonlarda kullanılabilir belki , elinize sağlık.
YanıtlaSilMerhaba,ben lezzetin evrensel bir dil olduğuna inanıyorum.Evet yöre yöre lezzetler değişiyor.Kesinlikle öneriniz doğru,davet ve organizasyonlarda kullanılabilecek bir sunum.Sevgiyle
Sil