21 Haziran 2013 Cuma

Füme Somonlu Kanepe


    Tütsülenmiş somon füme ile tanışmam İskoçya’ya ya 2004 yılına dayanıyor.İskoçya’ya ilk gittiğimde bu lezzetin tadına bayılmıştım…..Soğuk sandviçlerde yeşillik ve peynirlerle çok yakışıyor.

    Büyük marketlerin balık reyonlarında artık bulunuyor,Atıştırmalık severseniz veya balık menülerinizin soğuk servislerinde ikram edebilirsiniz.

      Özgün tarifim,Nefis yemektarifleri sitesi  ve Pınar Labne ortak çalışması “Labneli Tarifler” de birinci haftanın  üçüncüsü oldu.Pınar Labne süratle hediyemi göndermiş ,hem firma yetkililerine hemde Nefisyemektarifleri.com admini Elif Atalar’a teşekkür ederim.


      Tarifi hazırlarken labnenin kendine  has tadını nasıl lezzetlendirebilirim düşüncesi ile yola çıktım,parmesan peyniri bu soruma hemen cevap verdi,labneye kuvvetli  tadı ve kokusu yakıştı.

     Tarifim şöyle,

     100-150 gr tütsülenmiş somon füme
     100 gr  Pınar Labne
      2 çorba kaşığı toz parmezan peyniri(silme)
     1 adet iri salatalık
     1 adet kıvırcık yaprağı
     2 adet ince dal taze soğan
      30-35 adet tuzlu kraker

       Salatalığınızı soyarak iç tohum kısmını tatlı kaşığı yardımıyla ayıklayın.Kibrit çöpü kalınlığında rendeleyin veya doğrayın.

Bir kase içinde parmesan peynir ile labneyi iyice karıştırın.



İnce doğranmış salatalık(marul yaprağı ve taze soğanı karışıma ekleyin.
(Salatalığınızı hafif sıkarak suyundan arındırın,diğer sebzelerinizin  kuru olmasına özen gösterin).

Harcınız 10-15 dk buzdolabında dinlendirin.

      Somon fümeleri krakerler ebatında küçülterek,servis tabağına aldığınız krakerlerin üzerine yerleştirin.Tatlı kaşığı yardımıyla harcımızı  somonların üzerine ekleyelim.


1 saat içinde servis yapın.


Afiyet olsun.


      

4 yorum:

  1. Merhabalar canım,
    Bloğunu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum.
    Hediyelerini güle güle kullan canım...Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selda hanım,ne kadar naziksiniz.Çok teşekkür ediyorum,tyeni tariflerde buluşmak üzere...

      Sil
  2. Gaziantep'te Çiçekçilik yapıyor ve farklı lezzetleri merak ediyoruz ,farklı tatların tasarım ve yapılışlarına bakıyorum. Hazırladığınız kanepeler Bölgemizin damak yapısına çok uzak duruyor, fakat görünüşü tasarımı gayet şık olmuş davet ve organizasyonlarda kullanılabilir belki , elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,ben lezzetin evrensel bir dil olduğuna inanıyorum.Evet yöre yöre lezzetler değişiyor.Kesinlikle öneriniz doğru,davet ve organizasyonlarda kullanılabilecek bir sunum.Sevgiyle

      Sil