Biliyorum hepimiz en klasik şekliyle şinitzel yapıyoruz.Ben
küçük bir-iki fark ekleyerek,yaptım tarifimi.Tavuğun göğüs kısmı her türlü
lezzetlendirmeye ve pişirmeye açık...
Sert ve keyifsiz tadı bu tarifle sofralarınızda
beğeni toplayacak…Hedefim tavuk göğsünü dinlendirme
oldu bu tarifimde, eğer sabırsız değilseniz bu tarif tam size göre….Yumuşacık
ve aroması ile buyrun terbiyeli şinitzele…
Yapım şekli ve
malzemeleri şöyle:
1,5 tüm tavuk göğsü
1,5 su bardağı süt
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kekik
Tuz
Panelemek için;
2 yumurta
1 su bardağı galeta
unu
Kızartmak için sıvıyağ
Tavuk göğsünü bir gece önceden süt ile derin kaba alın.8-10
saat dinlensin.
Sütten çıkardığınız tavuk
göğsünü keskin bıçak yardımı ile
ince dilimleyin.Et dövme ağırlığı ile inceltin.
Bir kasede zeytinyağı, tuz , kekik ,tatlı pul biberi iyice karıştırın. Fırça yardımıyla her bir
dilimi soslayın.
Üst üste dizdiğiniz dilimleri 2 saat bekletin.
Tavuk dilimlerini önce yumurtaya, ardından galeta ununa
bulayarak yanmaz tavada arkası ve önü kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder