Evimizde mercimekli ıspanak kökü yapıldığında mutlaka 1-2 gün sonra bu tarif vardır.
Yada ıspanak yemeği tercih etmiyorsak derin dondurucuda yerini
alır ıspanak.3-4 ay kadar rengini ve tazeliğini koruyor derin dondurucuda…
Ispanak yapraklarını
1 dk haşlamak, daha
doğrusu kaynar suya atıp kısa sürede
çıkarmak hem yeşil halini muhafaza ediyor, hem de lezzette kayıp olmuyor.
Yumurtalı Ispanak kavurma tarifim şöyle…
250 gr haşlanmış ıspanak(suyu süzülmüş)
2 yumurta
1 baş büyük kuru soğan
¾ çay bardağı zeytinyağı
½ tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı sumak
Tuz ve karabiber.
Zeytin yağının
yarısını tavaya alın, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Hafif
pembeleşen soğana kesme tahtasında
kıydığınız ıspanağı ekleyin.Soğan ve ıspanağın karışmasını sağlayın,çıkan suyu
harareti yükselterek yok edin. Kalan zeytinyağı, tuz karabiber ve sumakla
lezzetlendirin.
Çırpılmış 2 yumurtayı
ekleyerek, tavanızda ıspanak ve yumurtayı karıştırarak pişirin.(2 dk
kadar)
Kuru soğan veya yeşil soğanla sıcak servis yapın afiyet
olsun..
Sumak ekşimsi bir baharat, ıspanağın otsu tadını yok ediyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder