Arada sırada buzdolabının sebzeliğine baktığınızda her bir
sebzeden birer veya ikişer kaldığını görünce ne yapmalı diye düşünüp durduğunuz
olur mu?…Ya yenilerinden alıp malzemenin tamamını kullanma yoluna gideriz,yada
bir köşede büzüp kalır,en sonunda çöpe gider …Çünkü tek başına bir işe
yaramadığı zamanlar olur.
Mutfağımın vazgeçilmezidir süzme yoğurt.Çorba
,ayran,yoğurtlu mezeler her zaman
soframda yerini alır.
Bu tarif böyle ortaya çıktı,sebzelikte havuç,kırmızı biber ve yeşil çarliston biberden birer tane
görünce işe koyuldum.Bazen 3-4 basit malzeme ile lezzet ve şıklık yaratmak mümkün.
Tarifi bu şekilde sunmamın bir sebebi de ,her cins sebze kızartmalardan
hoşlanmayanların da gönlünü kazanmak.Yoğurtlu kısım ile isteyen istediği sebzeyi
tabağına alabilsin.Tarifin püf noktası,sebzeleri doğru incelikte kesebilmek,kızartma esansında küçülme paylarını hesaplayın.
Şşşşiit,evde her bir sebzeden birer tane kaldığını kimseye söylemek yok J
Ne dersiniz?
1 Adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy etli yeşil biber
1 adet büyük boy etli kırmızı biber
1,5 su bardağı koyu kıvamda süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Kızartmak için sıvıyağ
Patatesimizi soyalım,havuçları traşlayalım.Kibrit çöpü
kalınlığından biraz kalın
doğrayalım.(Bu iş için robotların çeşitli bıçakları var ,ben rendemin
değişebilen aparatını kullanıyorum).
Biberlerimizin içini temizleyelim.2-3 mm kalınlığında tahta
üzerinde jülyen keselim.
Kızartma sırası ile patates,havuç ve biberleri sıra ile kızartıp,ayrı ayrı kaplara
alalım.Koyu kıvamlı yoğurdumuza ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyelim.İyice
karıştırdığımız yoğurdu sıkma poşetimize dolduralım.
Servis kabınıza sıra ile sebzeleri karıştırmadan, aralıkla
dizelim.
Sıkma poşetinize aldığınız sarımsaklı yoğurdunuzla araları doldurun.
Tarif 4 kişiliktir.
Afiyet olsun.
Not :Arzu ederseniz ince kesilmiş kabak veya patlıcan da
kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder