Enginar severler için azıcık eziyetli ama bir o kadar
da,lezzetli enginarla yapılan tatları sofralara koyma zamanı geldi.Kimimiz evde
ayıklamayı tercih ediyor,kimimiz pazarda limonlu veya limon tuzlu suda beklemiş
enginarları alıyoruz.
Benim tercihim evde ayıklamaktan yana,mutlaka yaprakları
kemirmeli….:)
Bir başka tarifimde bu yaprak diplerini yemeğime ekliyorum
eğer sapları da taze ise mutlaka…Her yerini kullanmayı seviyorum bu kaba
görünüşlü ama bir o kadar da lezzetli çiçeğin..
Tarifim garnitürlü,hazır konserve kullandım.Elimin altında
olsun diye küçük bir kavanoz almıştım.Aslında evde kolayca hazırlayabilirsiniz.
Tarifimize geçelim mi?
MALZEMELER.
200-250 gr yağsız kuzu kuşbaşı(küçük doğranmış)
6 adet taze çanak enginar
1 adet iri kuru soğan
1 küçük kavanoz garnitür
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Limon suyu.
Küçük çelik tencere de doğranmış kuzu kuşbaşını
,zeytinyağının yarısı ve su ekleyerek
kuzu etlerimiz tam pişirelim.Suyunu çekmeye yakın yemeklik küp doğranmış soğanı
da ekleyerek kavuralım.
Enginarları ayıklayarak,limonlu suda bekletelim.Garnitürü
sudan geçirerek,konserve suyundan arındıralım.(garnitürü evde
hazırlayacaksanız,pişme sürelerine göre
haşlayın)
Pişmiş etler, garnitürü,tuz ve karabiberi tencerenizde
harmanlayın.
Yayvan çelik tencereye enginarları sıralayın.Her bir yuvaya
harmanladığınız malzemeyi ekleyin.Enginarların seviyesinde( kesinlikle iç
malzemeye su değmeyecek şekilde)su ve kalan zeytinyağın ekleyin.Tencere kapağı
kapalı,enginarlar yumuşayıncaya kadar 20 dk kadar pişirin.(çatal testi
uygulayabilirsiniz).
İç malzeme, enginar çanaklarınızın büyüklüğüne göre
değişebilir.
Arzunuza göre dereotu ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder