Şu hazır pane harçları nefis…Acaba kendi pane harcımı, damak
zevkimize uygun evde hazırlayabilir miyim düşüncesiyle tavuğumu bu kez evde
yaptığım pane harcı ile kızarttım.. Mümkün olduğu kadar katkısız olsun istedim.
Dengeli baharat tadıyla ,nişastanın ve ekmek kurusunun verdiği
çıtırlıkta harika oldu…Arzu ederseniz tavuk parçalarını parmak
kalınlığında kesip,yeşil salatalarınızda da kullanabilirsiniz.Tarife geçelim mi
?
500-600 gr tavuk göğsü
Panelemek için,
1 çay bardağı mısır veya buğday nişastası
¾ çay bardağı dövülmüş kuru ekmek veya galeta unu
1 tatlı kaşığı kekik(tepeleme)
1 tatlı kaşığı pul biber(tepeleme, arzuya göre acı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı muskat rendesi
Tuz(1 tatlı kaşığı silme)
1 yumurta
2 çorba kaşığı süt
Kızartmak için sıvı yağ
Tavuk göğsünü derin dondurucuya alın,2-3 saat dondurun, daha
kolay kesersiniz. Tavuk göğsünü tüm ise 2 ye bölün, jülyen şekilde yaklaşık 7-8 mm kalınlığında dilimleyin.
Pane harcı için kekik, kırmızı biber , nişasta, ekmek
kurusu, tuz, kara biber, muskat
rendesini bir tabakta karıştırın.
Yumurtayı ayrı bir kasede 2 kaşık sütle çırpın.
Kızartma tavanızda yaklaşık yarım cm yüksekliğinde sıvı yağınızı kızdırın, tavuk dilimlerinizi
önce yumurtalı karışıma ardından hazırladığınız nişastalı karışıma her tarafı
kaplanacak şekilde bulayın.
Her bir dilimi arkalı
önlü dışı kızarıncaya kadar pişirin.
Ketçap, mayonez ve patates kızartması ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Gerçekten çok çıtır ve lezzetli görünüyor, denemeliyim.. Elinize sağlık..
YanıtlaSil