Eşim alışveriş
dönüşü enginarı ayıklanmış ve poşet içinde taze limon suyu ile tezgaha çıkartıp
koyduğunda gayr-i ihtiyari hani bunu yaprakları ve sapları dediğimi
anımsıyorum.Öyle ya ayıklanan yapraklarının tazecik kısımları ve sapın körpe kısımları mutlaka kullanılmalıydı.
Erken turfanda enginar tezgahta… Almasaydı
diye içimden geçirdim. E mis gibi ayıklanmış yapacak bir şey yok.
Hemen aklıma dolaptaki bir kutu bezelye geldi, dereotu da
var bir demet buzdolabında.. Tamamdır deyip işe koyuldum.
Basit 3 malzeme ile nefis zeytinyağlı enginarımız soframızda
…
6 adet taze Enginar
1,5 su bardağı
konserve bezelye(veya taze bezelye)
1 adet iri kuru soğan
¾ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Limon suyu
Süslemek için dereotu
Ayıkladığınız enginarları kararması için limonlu suya alın,
ayıklama esnasında sıktığınız limon kabukları ile ovalayın. Enginarları 4 veya
6 parçaya bölün.(Enginarınız bütün halinde ise limonlu suda bekleterek kararması önlenir)
http://portakalvecicek.blogspot.com/2013/05/kuzu-etli-enginar.html
Yemeklik doğradığınız kuru soğanı zeytinyağı ile tencere alın, hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Bezelye ve enginarlarınızı ekleyerek kavurmaya devam edelim. Sebzeleriniz hafif su salacak. Sebze seviyesinin bir parmak altında sıcak su ekleyerek ve tuzunu ekleyerek 40-45 dk orta hararetteki ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Çatal testi ile sebzelerin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Soğumuş zeytinyağlı yemeğinizi kıyılmış dereotu ile
süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
Not :Taze bezelye kullandığınız zaman bezelyelerin kıvamında
pişmesi için, enginarı eklemeden bir süre soğanla pişirmeniz gerekir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder