Kışlık yeşillikler şimdi bol,limon bol….Karides ise bütün
kış tazecik. Büyük şehirlerde, jumbo karidesin kilosunun 60 Lira’ya kadar çıktığını
biliyorum. Balık lokantalarında ise menüde yüksek rakamlarda. Mersin’de şu anda
kilosu 30-35 TL ,biraz turfanda diyebileceğimiz bir rakam. Aralık ayından sonra
20 liraya kadar düşüyor kilo fiyatı….
Ama salatanıza altın dokunuşu yapabileceğiniz bir lezzet
karides , ev balık menümüzde çeşit oldu karidesli balık salata… Elbette donmuş
ürün kullanmanız mümkün ,tercih sizin…
Tarif aslında bir klasik evimizde salata olarak, ama karides
işin içine girince sos değişiyor…
Taze karides nasıl haşlanır, salatamız sosunda neler var tarifimizde …
Unutmadan Balık menümüz, karidesli yeşil salata ile birlikte Roka salata ve
Barbun Tava ‘dan ibaretti.
Fotoğraftaki çatal ve bıçağa gülmek yok, gözü şehir
trafiğinden dönmüş balığımızı satın alan bir eş tarafından hazırlandıJBir cumartesi öğlen ve akşam yemeğini birleştiren yemeğimizi keyif içinde yedik..
10 Adet Jumbo Karides
7-8 yaprak kıvırcık marul yaprağı
3 dal taze soğan
1 adet domates
7-8 dal maydonoz
Tuz
Karidesi haşlamak için;
Soğan kabuğu ve sirke
Sos İçin alternatif öneriler;
1)Limon suyu, zeytinyağı( arzuya göre sarımsak)
2)Limon suyu, zeytinyağı,4-5 kaşık mayonez
Tencerenize suyu
alın, karideslerin üstünü geçecek kadar su ile doldurun. Sirke ve soğan kabuğu
ekleyin.( sirke ve soğan kabuğu karides haşlanırken çıkan ağır kokuyu
önlüyor)suyunuzla birlikte karidesler kaynadıktan
sonra 10-15 dk karidesleri haşlayın. Soğumuş
karidesleri önce kafasını kopararak, ardından ayaklarını alarak, sırt kabukları
temizleyin.
Salatalık malzemenizi doğrayın.(Marul 0.5 cm,
maydonozlar ve taze soğan ince,
domatesler küp).
Salata tabağınıza
marul ,taze soğan ,maydanoz sırasıyla alın, ortaya domates ve ayıklanmış
karides olarak dizin…
Sos tercihlerinize tuz ekleyerek bir kasede karıştırın, servisten 5 dk önce
salatanıza gezdirin…
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder