Yıllar önce
bir arkadaşımın kahvaltı sofrasında yemiştim yumurtalı dürümü. Yine tere
mevsimiydi… Çayın eşlik ettiği bu
lezzeti unutmadım. Sevgili Pınar Çatal…
Köy yufkası
bulmak artık çok kolay, marketlerin ekmek reyonlarında var. Keşke azıcık köz
kokusu olsaydı…Bulamazsanız ince lavaş ile de yapabilirsiniz.
Yumurtaya
lezzet katan hafif baharatlı tadı ile Tere, artık mevsim itibariyle tezgahlarda bolca
tüketmeli…
1 adet köy
yufkası
3 yumurta
2 dal taze
soğan
½ demet tere
15-18 adet
siyah zeytin çekirdeği çıkarılmış
Tulum
peyniri
Karabiber,pul
biber,kimyon
Zeytinyağı
Arzuya göre
nane yaprakları
Yumurtaları
katı haşlamak üzere ateşe alın. Yıkanmış tereler ve taze soğan suyundan tam
arınmış olmalı, zeytin çekirdeklerini çıkarın.
Taze soğanı
ince doğrayın, çatal ile ezilmiş tulum peyniri ile harmanlayın. Yumurtanızı
ince doğrayın.
Yufkanızı
ortadan ikiye bölün.
Fırça yardımıyla zeytinyağ ile hafifçe yağlayın.Malzemenizin
yarısını yufkanızın uzun kısmına yayın. Baharatları
serpiştirin.Kenarlarını kapatarak ve sararak dürüm haline getirin.
Ortadan
kesin.4 adet dürüm elde edin.
4 kişi için
kahvaltılık lezzeti denemeye ne dersiniz?
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık...nefıs bır kahvaltılık olmuş...canım takıbe aldım senı...bende sayfama beklerım...sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Pınar hanım...
SilÇok nefis görünüyor, dürümü görünce aklıma Ramazan ayı geldi :) elinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Çiğdem hanım...Sevgiyle..
SilÇok lezzetli olduguna eminim.ben de köy yufkasini çok severim.en kısa zamanda deneyeceğim.ellerinize sağlık.profilinizden mersinli olduğunuzu öğrendim.ben de bir mersinli olarak bizim oralarda çok severler yumurta,tere ve taze soğanlı dürümü(veya sıkmayı).tekrar ellerinize sağlık
YanıtlaSilBirazda köz kokusu olsaydı keşke yufkalarda,yayla zamanı bulabilmek mümkün Hüsniye Hanım...Lezzeti bildiğiniz için söylüyorum,harika bir uyum ve lezzet bu...Teşekkür ederim
Sil