Bu gün mutfakta taze fasulye sezonu açılmıştır.Bıktım galiba
kış sebzelerini pişirmekten….Derin dondurucu yayla sezonu için hazır.Bir-iki
şey dışında ,eskiler bitti.
Etli taze fasulyeyi çok severiz,yanına bulgur pilavı ve
cacıkla.Ama yeşil bibersiz olmaz diyenlerdenim.Salça konusunda dikkatliyim bu
her sebze yemeğimde olduğu gibi,sebze tadının önüne geçmesine asla izin vermem.
Salçamı ? tabiî ki ev yapımı biber salçası JYemeğimiz mis gibi kuzu
etli olunca ,Çukurovalı mutfağımdan bu tarif size gelsin.
750 gr taze fasulye
250 kuzu kuşbaşı
1 adet iri soğan
1 çay bardağı zeytin yağı
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası veya domates salçası
Karabiber
Tuz
Kuşbaşı etinizi yarım çay bardağı zeytinyağı ve 2 su bardağı su ile düdüklü tencerenize alın. Kaynamaya başladıktan sonra 3 dk kadar pişirin ,kenara alın.(Tam pişmeyecek)
Taze fasulyeleri bildiğiniz yöntemle kılçıklarını temizleyin,başlarını kesin,2 ye veya 3 e bölün.Etlerinizi ve suyunu kenara alın.Kalan yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın,yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ,pembeleşmeye başlarken etleri ekleyin,beraber kavurun.Yıkanmış , bölünmüş fasulyeleri ekleyin ve çırparak sarartın.Küp doğranmış domatesleri ekleyin…
Etinizin haşlandığı suya, 1 tatlı kaşığı salçayı ezin. Yemeğinizin üstüne ekleyin,eksik kalırsa sebzelerin üstünü tam kapatmayacak şekilde su ekleyin.
20-25 dk kadar fasulyenizin ve etinizin yumuşaklığını kontrol ederek,kısık ateşte pişirin.
Veya
Düdüklü tencerenizin uygun pişirme modunda, 10 dk kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder